lv
JhDEjWhJ0qVMyoxCadW3JhkhJUSRb5pdlh7R0E6X
88809

Elksniņš skaidro savus izteikumus par to, ka Krima ir Krievijas sastāvā

Elksniņš skaidro savus izteikumus par to,  ka Krima ir Krievijas sastāvā

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājam Andrejam Elksniņam, pēc viņa teiktā, ir saistošs Latvijas ārpolitikas kurss.

Otrdienas rītā notikušajā iknedēļas preses konferencē Daugavpils mērs skaidroja savus intervijā portālam "Delfi" paustos izteikumus, ka Krima ir Krievijas sastāvā.

"Kā jau teicu, tad faktiski šī teritorija atrodas Krievijas varā - tur darbojas Krievijas likumi un institūcijas," sacīja Elksniņš.

Daugavpils mērs atzīmēja, ka, vērtējot Krimas juridisko statusu no starptautisko tiesību viedokļa, ir spēkā vesela virkne ANO Ģenerālās asamblejas rezolūciju, kuras pieņemot, Latvijas valsts pozīciju apliecināja Ārlietu ministrija, uzsverot atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās, aicinot izbeigt Krimas okupāciju un pasludinot par spēkā neesošu 2014.gadā notikušo referendumu.

"Kā Daugavpils domes priekšsēdētājam man ir saistošs Latvijas ārpolitikas kurss," piebilda Elksniņš.

Pagājušajā nedēļā intervijā portālam "Delfi" Elksniņš pauda, ka "Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā". Šis un vēl citi viņa izteikumi par karu Ukrainā izraisīja plašu rezonansi gan Latvijā, gan arī ārpus tās.

Piešķir 5000 eiro pacientam par kaitējumu veselībai pēc Covid-19 vakcīnas
Ministru kabinets otrdien, 8. novembrī, atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu piešķir 5000 eiro pacientam par kaitējumu veselībai pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas.
Āris Jansons: Amerikāņu starpvēlēšanas ir svarīgas arī Ukrainai
Zinot Maskavu, nevar noticēt, ka ar Kremli saistītā uzņēmēja un Vāgnera algotņu armijas saimnieka Jevgeņija Prigožina atzīšanās ASV vēlēšanu ietekmēšanas pūliņos ir vienkārša sakritība ar starpvēlēšanām okeāna viņā krastā. Prigožina ieraksts tīmeklī ap...
Alūksnē auto uz pārejas notriec gājēju; Madonā notver iereibušu velosipēdistu
Pirmdien, 7. novembrī, ap pulksten 17.30 Alūksnē, Pils ielā, vīrietis vadot automašīnu "VW" uzbrauca gājējai, kura pēc sākotnējās informācijas šķērsoja ielu pa gājēju pāreju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.


Komentāri