lv
HSQ3Us6FznkhG3I053fJEwEIipQfgvbErIUf7jqB
88789

Krievijas aukstais aprēķins jeb kāpēc Krievija gaida aukstu ziemu

Krievijas aukstais aprēķins jeb kāpēc Krievija gaida aukstu ziemu
Vairākas desmitgades spēcīgs ierocis Krievijas rokās bija tās dabas resursi, it īpaši dabasgāze. Pateicoties sistemātiskai infrastruktūras attīstībai, Krievija bija spējīga apgādāt Eiropu ar šo dabas resursu, kas gadu gaitā kļuva arvien pievilcīgāks, Eiropas valstīm cenšoties samazināt ogļu un naftas patēriņu. Tajā pašā laikā piegāžu nepārtrauktība un piedāvātās cenas kļuva par ietekmes instrumentu Krievijas rokās, ar ko pārliecināt vai pat piespiest valstis sadarboties, lai panāktu Krievijas interešu ievērošanu. Taču Krievijas rīcība Ukrainā ir panākusi lūzuma punktu šādā domāšanā un vājinājusi Krievijas pozīcijas, un tās reakcija nebija ilgi jāgaida.
Radioloģiskie izmeklējumi kļuvuši nekaitīgāki un palīdz ārstēt mazāk sāpīgi
Radiologi no visas pasaules 8. novembrī atzīmē 11. starptautisko radioloģijas dienu. Radioloģija mūsdienās kļuvusi mazāk kaitīga un spēj palīdzēt ārstēt slimības mazāk sāpīgi, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja Latvijas Radiologu...
Covid-19 vakcīnas blakņu kompensācijā vienā gadījumā izmaksās 5000 eiro
Vienā gadījumā, kad ar vakcinācijas pret Covid-19 blakusparādībām pacientu veselībai nodarīts kaitējums, kompensācijā izmaksās 5000 eiro. To otrdien nolēma valdība.
Latvijas Pasts izdos jaunas Ziemassvētku sērijas pastmarkas ar iestrādātu kvadrātkodu
Latvijas Pasts piektdien, 11. novembrī, izdos trīs jaunas pastmarkas tradicionālajā sērijā Ziemassvētki, lai ikviens iedzīvotājs jau laikus varētu nosūtīt gada nogales svētku sveicienus, informēja uzņēmumā.


Komentāri