lv
z34PQUREH2Y7B43R8hsW8RaRkuhExwVQQdkckKn4
881853

Aizkrauklē no janvāra samazināsies siltumenerģijas tarifs

Aizkrauklē no janvāra samazināsies siltumenerģijas tarifs
Rīga, 1.janv., LETA. No šodienas Aizkrauklē samazināsies siltumenerģijas tarifs, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Rīga, 1.janv., LETA. No šodienas Aizkrauklē samazināsies siltumenerģijas tarifs, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

SPRK izvērtējusi un apstiprinājusi siltumenerģijas tarifus SIA "Aizkraukles siltums", kas stājas spēkā 1.janvārī. Mājsaimniecības līdz apkures sezonas beigām turpinās saņemt valsts noteikto atbalstu.

Aizkrauklē no 1.janvāra tarifs, salīdzinot ar līdz šim piemēroto, samazināsies par 11,6% līdz 140,8 eiro par megavatstundu (MWh). Lietotāji turpinās saņemt valsts atbalstu, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 eiro par MWh slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju, ņemot vērā valsts atbalstu, būs 104,4 eiro par MWh. 

Tarifa samazinājums iespējams, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam. "Aizkraukles siltums" līdz šim piemēroja tarifu 159,19 eiro par MWh, kas spēkā kopš 2022.gada 1.novembra.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinus un pamatojumu SPRK vērtēšanai "Aizkraukles siltums" iesniedza 10.novembrī. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

SPRK atgādina, ka komersanti, kuriem ir SPRK piešķirta atļauja pašiem noteikt tarifus, ja mainās kurināmā cena, iepirktās siltumenerģijas izmaksas vai pārdotās elektroenerģijas cena, var iesniegt SPRK izvērtēšanai tarifu projektu ikreiz, kad mainās ietekmējošie faktori. Līdz ar to gada laikā tarifi vienam komersantam var mainīties vairākas reizes - gan pieaugt, gan samazināties. Šāda atļauja ir arī "Aizkraukles siltumam".

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN.

No šī gada finanšu stabilitātes nodevu administrēs VID
Rīga, 1.janv., LETA. Šodien stājas spēkā grozījumi Finanšu stabilitātes nodevas likumā, kas paredz, ka no 2023.gada finanšu stabilitātes nodevu administrēs Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Rīga, 1.janv., LETA. Šodien stājas spēkā grozījumi Finan...

Pieaug valsts nodevas par mežsaimnieciskām darbībām
Rīga, 1.janv., LETA. Pieaug valsts nodevas par mežsaimnieciskām darbībām, aģentūru LETA informē Valsts meža dienestā (VMD).

Rīga, 1.janv., LETA. Pieaug valsts nodevas par mežsaimnieciskām darbībām, aģentūru LETA informē Valsts meža dienestā (VM...

Rīgas Domā izskanēs ērģeļmūzikas koncerts
Rīga, 1.janv., LETA. Rīgas Domā šodien plkst.19 notiks Jaungada ērģeļmūzikas koncerts, aģentūru LETA informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Rīga, 1.janv., LETA. Rīgas Domā šodien plkst.19 notiks Jaungada ērģeļmūzikas koncerts, aģ...



Komentāri