lv
ziUnLBVac752w8HJWDNzLSFbyDwOg6Wewuy7DlJJ
863290

Izveidots Vecauces muižas audiogids detektīva žanrā

Izveidots Vecauces muižas audiogids detektīva žanrā

Intelektuālo un patiesos notikumos iedvesmoto audio gidu "Vecauces muižas noslēpumi" sadarbībā ar jomas profesionāļiem radījuši Auces puses jaunieši un vietējie iedzīvotāji biedrības "JM Jumis" paspārnē. Detektīvs pieejams ikvienam viedierīces lietotājam bezmaksas aplikācijā "Echoes" uz vietas dabā - Vecauces pils parkā laikā līdz 17.janvārim.

Ideja par audio gida izveidi detektīva žanrā dzimusi jau 2022.gada sākumā. "Kādā Auces puses jauniešu spēļu vakarā atklājām, ka vairākām jaunietēm patīk skatīties detektīvus. Piedāvāju kopīgiem spēkiem izveidot stāstu vēsturiska detektīva žanrā, jo man bija sapnis radīt pasākumu ar melnu piesitienu - detektīva manierē," stāsta detektīva scenāriste un idejas autore Vija Kurpniece.

Ir zināms, ka grāfs Frīdrihs fon Mēdems, iznomājot daļu muižas zemju Auces miesta būvniecībai, ir licis pamatus Auces pilsētai. Lai izzinātu Vecauces muižas vēsturi, noslēpumus, stāstus un leģendas, Auces Jauniešu mājas "Pilnīgs kosmoss" jaunieši devās uz Vecauces pili un vēlāk ar aizrautīgu interesi piedalījās detektīva stāsta izveidē, audioierakstu veikšanā, iejūtoties visdažādākajās lomās. Audio stāstu vizuāli papildina senatnīgs video un galveno varoņu vēsturisku bilžu galerija.

Lai saņemtu audiogidu, mobilajā ierīcē jāielādē bezmaksas lietotne "Echoes.xyz", jāsameklē stāsts "Vecauces muižas noslēpumi" un jāsāk ceļš pie Vecauces pils, sekojot audio stāstam un tā norādēm.

Detektīva spēli izveidojusi biedrība "JM Jumis" sadarbībā ar Mācību un pētījumu saimniecību "Vecauce", biedrību "Vecauces muiža" un Auces Jauniešu māju "Pilnīgs kosmoss". Audio pastaiga tapusi ar Dobeles novada Izglītības pārvaldes finansiālu atbalstu, īstenojot jauniešu un jaunatnes biedrību projektu "Audio pastaiga vēsturiska detektīva žanrā".

Sprādziena vilnī Ukrainā cietusi Latvijas mediķe

Sprādziena vilnī Ukrainā cietusi rotas galvenā kaujas mediķe Sarmīte Cīrule no Latvijas, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Cīrule uz fronti devās septembrī. Viņa esot vienīgā vispārējās aprūpes māsa no Latvijas, kura devusies ārstēt Ukrainas karavīrus ka...

Bronzas skulptūras zagļi labprātīgi piesakās policijā

Jūrmalas policijā pieteikušies divi vīrieši, kuri novembrī no vides objekta nozaguši bronzas skulptūru un vēl vienas skulptūras bojāšanu, informēja Valsts policija (VP).

Vīrieši piektdien atveda nozagto bronzas putnu uz Jūrmalas iecirkni. Patlaban viena...

Siguldas novada vidusskolēni saņems stipendijas

Motivējot Siguldas novada vidusskolēnus paaugstināt mācību sasniegumus un vienlaikus sekmējot 9.klašu absolventu vēlmi turpināt mācības novada vidējās izglītības iestādēs, pašvaldība no 2022./2023.mācību gada otrā semestra 10.-12.klašu skolēniem piešķi...



Komentāri