lv
Olhr4SF2CNzNPTZXEekd4HFUB1JHmmlXakvEgMXT
856250

Baidens paraksta ASV budžetu 1,7 triljonu dolāru apjomā

Baidens paraksta ASV budžetu 1,7 triljonu dolāru apjomā

ASV prezidents Džo Baidens parakstījis valsts budžetu 2023.finanšu gadam 1,7 triljonu dolāru apjomā, kurā iekļauta arī palīdzība Ukrainai.

Kā teikts prezidenta paziņojumā, budžetā cita starpā paredzētas investīcijas medicīniskajos pētījumos, drošībā, veterānu medicīniskajā aprūpē, pieejamos mājokļos, līdzekļi atjaunošanas darbiem pēc stihiskām nelaimēm, cīņai ar vardarbību pret sievietēm, kā arī kritiski svarīgas palīdzības nodrošināšana Ukrainai.

Atbilstoši likumam aptuveni 45 miljardi dolāru tiks atvēlēti palīdzībai Ukrainai un NATO valstīm. Tas ir vairāk, nekā pieprasīja Baidena administrācija. Tā rezultātā militārās palīdzības apjoms Kijivai atbilstoši budžetam saglabāsies aptuveni aizejošā gada līmenī.

ASV aizsardzības tēriņiem tiek piešķirti 858 miljardi dolāru, un tas ir par 10% vairāk nekā šogad un par 45 miljardiem pārsniedz summu, ko pieprasīja Baidens.

Mirusi modes dizainere Vivjena Vestvuda

Angļu modes dizainere Vivjena Vestvuda, kas bija panku stila pamatlicēja modē, ir mirusi 81 gada vecumā, ceturtdien paziņoja viņas ģimene.

"Vivjena Vestvuda šodien mierīgi nomira ģimenes lokā Klephemā, Londonas dienvidos. Pasaulei ir vajadzīgi tādi cilv...

Piektdienas joku deva

Smejies!

###

Laimi nenopirksi. Vismaz pēc pulksten 22.00.

###

Patiesībā Anglija ir tikai otrs lielākais tējas patērētājs pasaulē. Pirmajā vietā, ar lielu atrāvienu, – grāmatvedība.

###

Beigsim izlikties un runāsim atklāti – slinks nav kāpostu tītenis, b...

Su Či piespriesti papildu septiņi gadi aiz restēm
Mjanmas militārā tiesa politiķei Aunai Sanai Su Či piespriedusi vēl septiņus gadus cietumā, līdz ar to kopējais viņas cietumsods nu sasniedzis jau 33 gadus, raksta britu raidsabiedrība BBC.


Komentāri