lv
5Xiqhiw4QtJAQsEXcglyPriC8zpl4oxGv3GAW4IZ
854977

Lipkes memoriālā notiks filmas Mēs tikai tagad sākam ar režisori Hercu un vēsturnieku Vestermani

Lipkes memoriālā notiks filmas Mēs tikai tagad sākam ar režisori Hercu un vēsturnieku Vestermani

Žaņa Lipkes memoriālā šodien plkst.17 notiks filmas "Mēs tikai tagad sākam" seanss, kurā piedalīsies režisore Marta Herca un vēsturnieks, Rīgas geto ieslodzītais un holokaustā izdzīvojušais Marģeris Vestermanis, kurš šogad nosvinēja 97.dzimšanas dienu, informēja memoriāla direktore Lolita Tomsone.

Viņa norāda, ka Hercas dokumentālā filma "Mēs tikai tagad sākam" ir traģisks, bet vienlaikus arī dziļi cilvēcisks stāsts. Tās centrā ir vēsturnieks Vestermanis, kurš ir viens no nedaudzajiem Latvijā, kas izdzīvoja Otrā pasaules kara holokaustā.

Muzejā būs vienreizēja iespēja uzdot jautājumus filmas galvenajam varonim un režisorei. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Finanšu iestāžu peļņa 11 mēnešos sasniegusi 297,8 miljonus eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad 11 mēnešos strādāja ar 297,8 miljonu eiro peļņu, kas ir par 28% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Tostarp novembrī monetārās fi...

LDz: Kravu pārvadājumos lielākais izaicinājums nākamgad joprojām būs grūti prognozējamie globālie notikumi

Nākamgad kravu pārvadājumu jomā lielākais izaicinājums joprojām būs sarežģītie un grūti prognozējamie globālie notikumi, un to ietekme uz nozari kopumā, norādīja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

"Līdz ar to arī LDz ...

NMPD ārkārtas režīmā varētu turpināt strādāt visu janvāri
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ārkārtas režīmā varētu turpināt strādāt vēl visu janvāri, piektdienas rītā LTV "Rīta panorāmā" vērtēja NMPD vadītāja Liene Cipule.


Komentāri