lv
HmnZ9iSrZiWD8UM9HV8S3qQM8ULSCGON2o8yMQTC
848572

Zaļā koridora kārtība būvniecības ieceru izskatīšanai izmantota 150 reizes

Zaļā koridora kārtība būvniecības ieceru izskatīšanai izmantota 150 reizes

Kopš 2020.gada novembra, kad Rīgā ieviesa "zaļo koridoru" jeb paātrinātu kārtību būvniecības ieceru izskatīšanai un saskaņošanai, uzņēmēji šo iespēju ir izmantojuši 150 projektiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē

"Zaļais koridors" ir paātrināta kārtība, kādā tiek izskatīta un saskaņota būvniecības dokumentācija atsevišķu kategoriju būvniecības iecerēm. Tā attiecas uz jaunu 3.grupas ēku un 2.grupas daudzdzīvokļu ēku virs 100 dzīvokļiem būvniecību, ka arī uz zemes ierīcību, kas nepieciešama minētajai būvniecībai.

"Mūsu mērķis, ieviešot "zaļo koridoru", bija stimulēt uzņēmējdarbības vidi un veicināt investīciju piesaisti galvaspilsētai, būtiski atvieglojot būvniecības dokumentācijas saskaņošanas procesu un samazinot dokumentācijas saskaņošanai nepieciešamo laiku. 150 šādā kārtībā saskaņoti projekti liecina, ka uzņēmēji novērtē un labprāt izmanto "zaļā koridora" priekšrocības," skaidro Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora vietnieka būvniecības jautājumos pienākumu izpildītājs Valdis Dombrovskis.

Galvenā "zaļā koridora" priekšrocība esot ietaupīts laiks. Ja ierastajā kārtībā uz jaunu 3.grupas ēku un 2.grupas daudzdzīvokļu ēku būvniecības ieceres saskaņošana aizņēma vidēji 2,5 mēnešus, tad "zaļā koridora" kārtībā - piecas nedēļas.

Nereti būvniecības ieceres dokumentācijā ir trūkumi, kas jānovērš noteiktos termiņos, pagarinot saskaņošanas laiku. Papildu laiku prasīs tehnisko noteikumu saņemšana un risinājumu saskaņošana ar komunikāciju turētājiem, izpildmērījumu veikšana, kadastrālā uzmērīšana, energosertifikācija, kā arī institūciju atzinumu saņemšana.

ECDC neatbalsta Covid-19 pārbaudes iebraucējiem no Ķīnas
Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC) ceturtdien paziņojis, ka obligāto Covid-19 pārbaužu ieviešanu iebraucējiem no Ķīnas nav pamatota.
Serbijā aizturēts Francijā meklēts Afganistānas armijas ģenerālis un snaiperis

Serbijas policija aizturējusi Afganistānas armijas ģenerāli un snaiperi, kurus Francija meklē par terorismu, ceturtdien vēsta ziņu aģentūra "Tanjug".

Francija ir izdevusi starptautisku orderi abu vīriešu aizturēšanai.

Serbijas policija paziņoja, ka vīri...

Augstāko ūdens līmeni upēs prognozē janvāra sākumā

Tuvākajās dienās paaugstināsies ūdens līmenis upēs, un janvāra sākumā gaidāma plašāka palieņu un citu zemāko vietu applūšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kurzemes upēs augstākais ūdens līmenis gaidāms janvāra pi...



Komentāri