lv
PWISafWTeZNCP2D4GacIXnKfABxVaNvkoBce4VAQ
845375

Izdevniecība Liels un mazs iepazīstina ar grāmatām audiopastaigā

Izdevniecība Liels un mazs iepazīstina ar grāmatām audiopastaigā

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" aicina ikvienu doties audiopastaigā "Atradumi Pārdaugavā", kurā var iepazīt gan dažādas Pārdaugavas vietas, gan 2022.gadā izdotās "Liels un mazs" grāmatas, informēja izdevniecības direktore Alīse Nīgale.

Sekojot maršruta kartei, varēs atrast grāmatu ilustrāciju uzlīmes un kvadrātkodus, kurus noskenējot savā telefonā, varēs noklausīties "Kvadrifrona" aktieru Ances Strazdas, Reiņa Botera, Klāva Meļļa un Āra Matesoviča ieskaņotos stāstus, dzejoļus un skaitāmpantus.

Aktieri iestudējuši tenisa maču no vācu autora Mavila komiksa "Kinderlande". Maršruta karte iegūstama "Liels un mazs" mājaslapā, kā arī atsevišķās maršruta vietās, piemēram, Āgenskalna tirgū, lokālā "Veldze", Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un citviet būs pieejami kartes fiziskie eksemplāri.

Pastaigas maršruts ved uz vairākām mākslas galerijām, skolām, parku, bibliotēku, Botānisko dārzu, Āgenskalna līci, Dzelzceļa muzeju un citām vietām. Īpaši tirgum piemēroti, skaitāmpanti un ķircināmpanti no Māra Runguļa veidotās grāmatas "En den dīno šoko loko tīno" skanēs atjaunotajā Āgenskalna tirgū.

Audiopastaigā ietvertas pavisam 19 grāmatas - gan latviešu autoru Ineses Zanderes, Viestura Ķerus, Anetes Meleces, Guntas Šnipkes, Marta Pujāta, Dainas Tabūnas un Žebera oriģināldarbi, gan tulkojumi un atdzejojumi no poļu, nēderlandiešu, vācu, igauņu, zviedru, franču un norvēģu valodas.

Aicina ziņot par satiksmei bīstamām bedrēm Rīgas ielās

Sākoties atkusnim, kas mijas ar salu, Rīgā uz ielām strauji veidojas bedres, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti ziņot par bīstamām bedrēm Satiksmes vadības centram, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Par bīstamām bedrēm iedzīvotāji...

Situācija pasliktinās visā eirozonā. Kas tālāk?

Pagaidām prognozes ir diezgan drūmas.

Pirms nedēļas Finanšu ministrija iepazīstināja valdību ar valsts makroekonomisko rādītāju prognozēm un makroekonomiskās attīstības scenārijiem.

“Pasaules ekonomika pēc Covid-19 pandēmijas izraisītā 3,1% krituma 2020...

Aizvadītajā nedēļā gripas intensitāte Latvijā dubultojusies

Salīdzinot ar nedēļu pirms, gripas intensitāte aizvadītajā nedēļā ir palielinājusies vairāk nekā divas reizes, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Slimības intensitāte iepriekšējā nedēļā ir palielinājusies līdz 607,9 gadījumiem ...



Komentāri