lv
sTzAivezC1PLjHth2tWJRaEqxUCY72T9m1lBnDiT
844732

Ķīna apturēs karu Ukrainā?

Ķīna apturēs karu Ukrainā?

Ja tas notiks, tad ne agrāk kā pavasarī.

“Vēlā pavasarī vai vasarā Ķīna varētu mēģināt veicināt sarunas vismaz par pamieru», - intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pieļāva Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra.

Ķīnas distancēšanās no kara Ukrainā skaidrojāma ar to, ka Ķīna domā ģeopolitiski un ģeostratēģiski. Tā turpināšot samērā lēti pirkt naftu un gāzi no Krievijas un mēģināšot nostiprināt savu ietekmi valstīs, kas energoresursu problēmu dēļ izjūt nepieciešamību pēc atbalsta. “Ķīna nepiegādās ieročus Krievijai. Bet tā, visticamāk, vēlā pavasarī vai vasarā mēģinās veicināt sarunas vismaz par pamieru», - komentēja profesors.

Baltkrievijā nogāzusies zenītraķete S-300
Ceturtdien Baltkrievijā Brestas apgabalā nogāzusies zenītraķete S-300, paziņojusi Minska un monitoringa organizācija "Belaruski Gajun".
Treneris Čakars: Bruņoto spēku Sporta kluba novēršanās – liels zaudējums Latvijas biatlonam
Treneris Māris Čakars arī pēc domstarpībām ar Latvijas Biatlona federāciju (LBF) ir gatavs sēsties pie viena galda, lai kopīgi rastu labākos risinājumus sporta veida attīstībai. Čakars sarunā ar Latvijas Televīziju apgalvoja, ka sazvērestību pret sevi ...
Izraēlā apstiprina Netanjahu jauno valdību
Izraēlā ceturtdien tiek apstiprināta politikas veterāna Benjamina Netanjahu jaunā valdība. Šī būs labējākā valdība, kāda jebkad Izraēlā bijusi, raisot bažas par minoritāšu tiesību ievērošanu, tiesu neatkarību un konflikta saasināšanos ar palestīniešiem.


Komentāri