lv
SedT4HXjqW2BK1DWq0wXP2zzeV6sVZHg9QaJLegr
844092

Pieprasa papildu brīvdienas dziesmu un dēju svētku dalībniekiem

Pieprasa papildu brīvdienas dziesmu un dēju svētku dalībniekiem

“Ar šo mēs vēl vairāk stiprināsim Latvijas sabiedrībai valstiski svarīgo un pasaulē ievērojamo tradīciju” – iniciatīvas autore

Portālā manabalss.lv turpinās parakstu vākšana iniciatīvai “Par APMAKSĀTO PAPILDATVAĻINĀJUMU DZIESMU UN DEJU SVĒTKU DALĪBNIEKIEM»

“Ierosinu, lai Dziesmu un Deju svētku dalībniekiem tiek piešķirta papildatvaļinājuma nedēļa laika posmā no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Katros Dziesmu un Deju svētkos piedalās vairāki desmiti tūkstoši dalībnieku (2018. gada svētkos – 43'000). Šobrīd likumdošana paredz, ka svētku dalībnieki, kas ir darba tiesiskās attiecībās, šo atvaļinājuma nedēļu var izņemt no jau uzkrātajām atvaļinājuma dienām. Lielākajam vairumam dalībnieku atvaļinājums gadā pienākas tikai četras kalendārās nedēļas, kur vienu no tām nākamā gada vasarā nāksies pavadīt intensīvos mēģinājumos, lai radītu skaistus koncertus cilvēkiem, kas būs iegādājušies biļetes uz šiem valstiski nozīmīgajiem svētkiem. Mēģinājumu process ir ilgs un grūts. Tas ir pielīdzināms vairāk nekā tikai darba dienai. Tāpēc būtu visnotaļ saprotams, ka cilvēkiem, kas rada šos svētkus, būtu arī papildu apmaksātas atvaļinājuma dienas Dziesmu un Deju svētku nedēļā» - tā iniciatīvas autore Laura Naumova pamato savu priekšlikumu par papildu brīvdienām.

Atgādinām, LAI INICIATĪVA TIKTU IZSKATĪTA Saeimā, ir jāsavāc ne mazāk kā 10 000 Latvijas pilsoņu paraksti.

Izgatavotos personu apliecinošus dokumentus varētu nosūtīt pa pastu, pauž Kučinskis
Personu apliecinošus dokumentus varētu sūtīt ar VAS "Latvijas pasts" starpniecību, ceturtdien, 29. decembrī, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).
Aicina ziņot par satiksmei bīstamām bedrēm Rīgas ielās
Sākoties atkusnim, kas mijas ar salu, Rīgā uz ielām strauji veidojas bedres. Satiksmei bīstamo bedru likvidāciju veic neatkarīgi no laika apstākļiem, informē Rīgas domes komunikācijas pārvalde.
Kāds zoodārza apmeklētājs gulošai žirafei metis kāposta lapu

Zooloģiskā dārza novērošanas kameras vakar pēcpusdienā fiksējušas "nepatīkamu starpgadījumu" - apmeklētājs metis palielu priekšmetu žirafes Vakilijas voljērā, lai izraisītu dzīvnieka interesi, tādējādi pārkāpjot Zooloģiskā dārza iekšējās kārtības notei...



Komentāri