lv
DOxDj0WHLBdPamxxA6rVoF3NLXUF7mTu4JLEUjOy
842174

Lietuva iesaldējusi Krievijas un Baltkrievijas aktīvus 87 miljonu eiro vērtībā

Lietuva iesaldējusi Krievijas un Baltkrievijas aktīvus 87 miljonu eiro vērtībā

Lietuvā līdz šim iesaldēti Krievijas un Baltkrievijas kompāniju aktīvi 77,88 miljonu eiro un 9,46 miljonu ASV dolāru (8,9 miljoni eiro) vērtībā, paziņojusi Lietuvas Iekšlietu ministrija, atsaucoties uz Finanšu noziegumu izmeklēšanu dienesta (FNTT) datiem.

Līdz 20.decembrim dienests izpildījis sankcijas 16 juridiskām un fiziskām personām, iesaldējot aktīvus deviņām Krievijas kompānijām, kā arī sešiem uzņēmumiem un vienai fiziskai personai no Baltkrievijas.

Dienests aplēsis, ka Krievijas kompāniju kontos iesaldēti vairāk nekā 42,97 miljoni eiro un 1,78 miljoni AS dolāru, Eiropas Savienības sankciju sarakstā iekļautu personu veiktie maksājumi kontos Lietuvā iesaldēti 1,45 miljonu eiro, 1,32 miljonu ASV dolāru un apmēram 215 000 Krievijas rubļu (1835 eiro pēc Eiropas Centrālās bankas 1.marta kursa, kad tā svārstību dēļ pārtrauca rubļa kursa publicēšanu).

Baltkrievijas fizisko un juridisko personu kontos Lietuva iesaldējusi 34,91 miljonu eiro un 7,68 miljonus ASV dolāru, liecina FNTT datu.

16 sankcijām pakļauto kompāniju vidū ir tādi uzņēmumi kā "Inter RAO Lietuva", "Lifosa", "EuroChem Logistics International", "PhosAgro Baltic", "Vydmantai Wind Park", "IDS Borjomi Europe".

Neciešamās galvassāpes! Cik tās var būt riskantas?

Galvassāpes var izjaukt ierasto dienas ritmu. Bet migrēnas dēļ tiek iedragāta dzīves kvalitāte, kas atstāj iespaidu uz cilvēka darba spējām un organisma pašsajūtu kopumā. Pret galvassāpēm nevajadzētu izturēties vieglprātīgi, atzīst ārste – neirol...

Spānija atceļ pievienotās vērtības nodokli pārtikas pamatproduktiem

Spānijas valdība otrdien paziņoja par jaunu atbalsta programmu aptuveni desmit miljardu eiro vērtībā, lai samazinātu dzīves dārdzību, tai skaitā atceļot pievienotās vērtības nodokli (PVN) pārtikas pamatproduktiem.

"Uz sešiem mēnešiem mēs samazināsim PV...

Kopt tradīcijas un lūkoties uz priekšu. Mūzikas akadēmija gatavojas nozīmīgām jubilejām un akreditācijai
Akreditācija, Akadēmijas jubileja un tās dibinātāja un ilggadējā rektora Jāzepa Vītola apaļās gadskārtas atzīmēšana – lūk, trīs lietas, ar ko šobrīd elpo Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. Par gaidāmo Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" st...


Komentāri