lv
w444umw4T61Dde2TFqYyShzaoPs1nkLInBaIto9m
832572

Vismaz Bērnu slimnīcā nemainīs Covid-19 testēšanas kārtību

Vismaz Bērnu slimnīcā nemainīs Covid-19 testēšanas kārtību

No nākamā gada Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) nemainīs Covid-19 testēšanas kārtību, kā arī ir noteikti ierobežojumi apmeklētājiem gripas epidēmijas dēļ, informēja BKUS Komunikācijas daļas speciāliste Ilze Olšteina.

Tā kā no nākamā gada 1.janvāra valstī mainās Covid-19 testēšanas algoritms, kas paredz, ka bērnu vecuma pacientiem no valsts budžeta tiks apmaksāta testu veikšana tikai stacionārā, Bērnu slimnīcā netiek mainīta līdzšinējā kārtība.

Pacientiem, kuri ierodas uz plānveida ārstniecības pakalpojumiem Bērnu slimnīcas stacionārā, Dienas stacionārā, Rehabilitācijas un psihiatrijas dienas stacionārā̄ un Rehabilitācijas stacionārā, kā arī viņus pavadošajām personām SARS-CoV-2 Ag tests (ātrais tests) tiks veikts slimnīcā uz vietas.

Dodoties saņemt pakalpojumu vai konsultāciju uz Bērnu slimnīcas Ambulatoro veselības centru jeb poliklīniku, veikt Covid-19 testu nebūs nepieciešams. Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā testēšanas kārtība paliek nemainīga, tā noteikta atbilstoši Slimības profilakses un kontroles centra algoritmam, ņemot vērā pacienta simptomus.

PMLP lēmusi saglabāt vīzas 'Doždj' darbiniekiem
Pēc Krievijas neatkarīgajās programmas "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") apraides licences zaudēšanas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) lēmusi neanulēt nodarbinātības vīzas "Doždj" darbiniekiem, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums &q...
Taromātos labdarībai trīs nedēļu laikā ziedoti gandrīz 15 000 eiro
Kopš decembra sākuma iedzīvotājiem, nododot tukšo taru depozīta sistēmā, labdarībai ziedoti gandrīz 15 000 eiro. Kopš decembra sākuma taromātos ir iespēja nevis izņemt depozīta maksu, bet gan ziedot to kādam no piedāvātajiem labdarības mērķiem – Ukrain...
Vācijai krievu spiegu palīdzējis atmaskot Rietumu izlūkdienests

Vācijas ārējā izlūkdienesta (BND) darbinieku, kurš par slepenas informācijas nodošanu Krievijai aizturēts un apsūdzēts valsts nodevībā, atmaskot palīdzēja Rietumu izlūkdienesta sniegtā informācija, vēsta žurnāls "Der Spiegel".

Rietumu izlūkdienests kons...



Komentāri