lv
UNFWJjXBgHdmSz8Y8jdoWaMUTt2j9WmCTKsCh4ZL
831912

Faktu pārbaude: Kanādā nebiedē nevakcinētos bērnus ar iekļūšanu nerātno sarakstā

Faktu pārbaude: Kanādā nebiedē nevakcinētos bērnus ar iekļūšanu nerātno sarakstā
Lai maldinātu par notiekošo Rietumvalstīs, nereti dezinformatori sagroza šo valstu amatpersonu teikto tā, lai tas atbilstu viņu interesēm. Piemēram, šonedēļ kādā Latvijas "Telegram" grupā kāds dalībnieks dalījies ar videomateriālu, kurā Kanādas galvenā sabiedrības veselības speciāliste Terēza Tama sarunājas ar Ziemassvētku vecīša kundzi. Publikācijas autors apgalvo, ka amatpersona draud iekļaut nevakcinētus bērnus nerātno sarakstā. Portāls "Delfi" pārbaudīja, ka tie ir meli.
Alternatīva agresora enerģijai: Somijā ieradies peldošais LNG terminālis 'Exemplar'
Somijā trešdien ieradies peldošais sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) terminālis "Exemplar", kas palīdzēs aizvietot iepriekš pa cauruļvadiem importēto Krievijas gāzi, paziņojis Somijas gāzesvadu operators "Gasgrid".
ES un ASV mudina deeskalēt spriedzi Kosovā
Eiropas Savienība (ES) un ASV trešdien aicināja Serbiju un Kosovu spert tūlītējus soļus, lai mazinātu spriedzi Kosovas ziemeļos, kur iedzīvotāju vairākums ir serbi.
Afgāņu žurnāliste: Karš sagādā ciešanas, ko nav iespējams aizmirst
Sagaidot 2023. gadu, daudziem kvēlākā vēlēšanās ir, lai karš Ukrainā beigtos pēc iespējas ātrāk un tas beigtos ar ukraiņu uzvaru. Jo ilgāk karš ievelkas, jo vairāk salauztu likteņu.


Komentāri