lv
nzzGrZzHyEIf0euhHWjoI50mG5fqu3BZmFaHpSo6
829935

Jo tālāk no galvaspilsētas, jo konservatīvāka attieksme? Laikmetīgā māksla, cenzūra un izglītība reģionos

Jo tālāk no galvaspilsētas, jo konservatīvāka attieksme? Laikmetīgā māksla, cenzūra un izglītība reģionos
Māksla, kas provocē, šokē un neatbilst tradicionālajam pieņēmumam par skaistā baudījumu, mēdz izsaukt asu kritiku un nosodījumu arī no tās sabiedrības daļas, kas citkārt par mākslu nemaz neinteresējas, kā nesen pierādīja gadījums ar cenzūru Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Jo tālāk no galvaspilsētas, jo konservatīvāka un uz tradīcijām balstīta ir cilvēku attieksme pret mākslu, pauž kultūras jomas pārstāvji, uzsverot, cik nozīmīgs ir skaidrojošais darbs.
Kultūras darbiniekiem piešķir 43 jaunrades un 20 mūža stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) nolēmis piešķirt 43 jaunrades veicināšanas un 20 mūža stipendijas, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Jaunrades veicināšanas stipendiju no nākamā gada saņems Madara Gibze, Simona Veilande, Inga Pērkone-Redoviča, Tabi...

Liellopu gaļas cena oktobrī palielinājusies par 1,5%

Latvijā govs liemeņa iepirkuma cena šogad oktobrī, salīdzinot ar septembri, palielinājusies par 1,5%, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta dati.

Govs liemeņa vidējā iepirkuma cena oktobrī Latvijā bija 329,08 eiro par...

Mātei par uzbrukumu bāriņtiesas darbiniecei piespriež 5 mēnešu cietumsodu

Kurzemes rajona tiesa kādai mātei par uzbrukumu bāriņtiesas loceklei piespriedusi piecu mēnešu cietumsodu, informēja prokuratūrā.

Sieviete apsūdzēta par huligānismu, saistītu ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam un mantas tīšu bojāšanu, draudiem izd...



Komentāri