lv
zsHCJvE3O2ThKnuOdNYKi4a9gTJQmEquqtGsDPaD
826813

ISW: Krievija ar pretenzijām pret Rietumiem cenšas izdarīt spiedienu uz Ukrainu

ISW: Krievija ar pretenzijām pret Rietumiem cenšas izdarīt spiedienu uz Ukrainu

Krievija ar savām pretenzijām pret Rietumiem cenšas radīt apstākļus, kādos Rietumu amatpersonas mēģinātu pierunāt Ukrainu uz tai neizdevīgiem kompromisiem, uzskata ASV Kara pētījumu institūts (ISW).

"Kremlis, visticamāk, turpinās vērst savas pretenzijas pret Rietumiem un ignorēt Ukrainu kā suverēnu veidojumu, atbalstot informācijas operācijas, kuru mērķis ir piespiest Rietumus piedāvāt preventīvas piekāpšanās un izdarīt spiedienu uz Ukrainu, lai tā iesaistītos sarunās," teikts ISW ziņojumā.

Kremlis attēlo Ukrainu kā "Rietumu bandinieku" bez īstas suverenitātes, lai diskvalificētu Ukrainas amatpersonas no turpmākajām tiešajām sarunām, un panāktu, ka sarunas ar Krieviju tiek uzskatītas par Rietumu atbildību, norādīts ziņojumā.

Kremlis regulāri vairāk uzsver savas pretenzijas pret Rietumiem par karu Ukrainā, nevis pret pašu Ukrainu, cerot izmantotu Rietumu tieksmi pēc sarunām un radīt apstākļus, kuros Rietumu amatpersonas izjutīs vajadzību piekāpties, lai pievilinātu Krieviju pie sarunu galda, uzskata ISW eksperti.

Kremlis turpinās apgalvot, ka Ukrainas amatpersonas nevajadzīgi pagarina karu, un mēģinās ietekmēt Rietumu amatpersonas, lai tās pārliecina Ukrainu iesaistīties sarunās ar Krieviju uz nosacījumiem, kas labvēlīgāki Kremlim, teikts ISW ziņojumā.

ISW uzskata, ka Kremlis nav ieinteresēts nopietnās sarunās, kas novestu pie kara galīga noregulējuma, bet cenšas uz laiku pārtraukt karadarbību, kas ļautu Krievijai papildināt armiju turpmākiem uzbrukumiem.

Jūrmalā orientēšanās spēles maršrutā var iepazīt Buldurus

Interesenti var iepazīt Jūrmalai raksturīgo arhitektūru, izstaigājot jaunu orientēšanās spēles "Staigājam - izzinām Jūrmalu. Arhitektūra" maršrutu Bulduros, informēja pašvaldība.

Skolēnu brīvlaikā spēles dalībniekus gaida īpašs pārsteigums spēles maršru...

NĪN atvieglojumu saņemšanai rīdziniekiem jāreģistrē elektroniskās saziņas kanāls
Lai no 2023. gada Rīgā turpinātu saņemt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus, iedzīvotājiem līdz 1. janvārim jāreģistrē oficiālā elektroniskā adrese vai jāsniedz piekrišana elektroniskai saziņai ar Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldi ar ...
Krievijas uzņēmējs Pāvels Antovs miris, izkrītot pa viesnīcas logu, ziņo medijs
Krievijas uzņēmējs un politiķis Pāvels Antovs, kurš vienu reizi īsā frāzē kritizēja Kremļa uzsākto iebrukumu Ukrainā, Ziemassvētku vakarā tika atrasts miris Indijā, kur viņš pavadījis savu atvaļinājumu. Vietējās varasiestādes vēstīja, ka Antovs izkriti...


Komentāri