lv
9BVuLDkEWwlNNZ4PyhfPmUeuqIgxUrxKOykixcqH
821052

Notiks režisora Petrocka grāmatas "Otto brīnās" atklāšanas svētki

Notiks režisora Petrocka grāmatas "Otto brīnās" atklāšanas svētki
Rīga, 28.dec., LETA. Izdevniecības "Aminori" telpās šodien plkst.18 notiks režisora Harija Petrocka grāmatas bērniem "Otto brīnās" atklāšanas svētki, aģentūru LETA informēja izdevniecībā.

Rīga, 28.dec., LETA. Izdevniecības "Aminori" telpās šodien plkst.18 notiks režisora Harija Petrocka grāmatas bērniem "Otto brīnās" atklāšanas svētki, aģentūru LETA informēja izdevniecībā.

Grāmatas galvenais varonis Otto ir zēns, kas visu dzirdēto saprot burtiski. Viņa domas nodarbina siļķe kažokā un viltotais zaķis, bezdelīgactiņas un gaiļbiksītes, kā arī citi vārdi, kas atstāj Otto neizpratnē. Grāmata ar humoru stāsta par to, kā bērns iepazīst latviešu valodu un sastopas ar dažādām, viņa izpratnē, dīvainībām.

Petrockis dzimis Rīgā, bērnību un skolas gadus pavadījis Jūrmalā. 1992.gadā beidzis režijas studijas Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātē. Petrockis ilgus gadus bijis režisors Latvijas Televīzijā, bet Latvijas Neatkarīgajā televīzijā veidojis tādus seriālus kā "Svešā dzīve" un "Cerību iela".

Petrockis strādājis par režisoru arī Daugavpils teātrī, bet patlaban ir televīzijas režijas, kino semiotikas, režijas un aktiermeistarības pasniedzējs RISEBA un privātvidusskolā "Viktorija".

Savukārt grāmatas ilustratore Baiba Baiba absolvējusi Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolu un studējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Deviņdesmitajos gados pārcēlusies uz dzīvi ASV, kur strādājusi ar tekstila dizainu un nodarbojusies ar tēlu izstrādi kino un teātrim. Patlaban viņa dzīvo Latvijā, ilustrē grāmatas un izstrādā tēlus animācijas filmām, kino un teātrim.

Grāmatas dizainu veidojusi Anna Aizilniece, tā iespiesta Jelgavas tipogrāfijā. Grāmatu varēs iegādāties gan izdevniecības "Aminori" telpās, gan grāmatnīcās Latvijā.

Dzintaru koncertzālē izskanēs pianista Osokina solokoncerts "Veltījums Friderikam Šopēnam"
Rīga, 28.dec., LETA. Dzintaru koncertzālē šodien, 28.decembrī, un rītdien, 29.decembrī, plkst.19 notiks pianista Andreja Osokina solokoncerts "Veltījums Friderikam Šopēnam", kas izskanēs Ziemas festivāla laikā, aģentūru LETA informēja koncertzāles pārs...
Paziņos 2022.gada "Eiropas cilvēka Latvijā" titula ieguvēju
Rīga, 28.dec., LETA. Attīstības finanšu institūcijas "Altum" zālē šodien notiks 2022.gada "Eiropas cilvēka Latvijā" godināšanas ceremonija, aģentūru LETA informēja "Eiropas kustības Latvijā" (EKL) ģenerālsekretāre Liene Valdmane.

Rīga, 28.dec.,...

Jauniešu koris "Balsis" piedalīsies 37.Austrālijas latviešu jaunatnes dienās Adelaidā
Rīga, 28.dec., LETA. Jauniešu koris "Balsis" no šodienas līdz 31.decembrim ar trim dažādām koncertprogrammām un meistarklasēm piedalīsies 37.Austrālijas latviešu jaunatnes dienās Adelaidā, aģentūru LETA informēja kora mākslinieciskais vadītājs Ints Tet...


Komentāri