lv
t5KtLDhl5VbG9M4mdOaWhzQJWziQVSRpXiEcP1xM
818891

Aicina gadumiju sagaidīt pie Kongresu nama vai Rātslaukumā

Aicina gadumiju sagaidīt pie Kongresu nama vai Rātslaukumā

Sestdienas vakarā laukumā pie Rīgas Kongresu nama un Rātslaukumā no plkst.21 līdz plkst.2 varēs baudīt gan kultūras programmu ar dažādu mūziķu uzstāšanos, gan gaismas un mūzikas improvizāciju, informē Rīgas dome.

Laukumā pie Rīgas Kongresu nama primāri jauniešu auditorijai uzstāsies humorroka grupa "Pirmais kurss", grupa "Carnival Youth", reperis Ansis ar pavadošajiem mūziķiem, kā arī repa apvienība "Kreisais krasts". Pasākumu vadīs Aivis Ceriņš.

Savukārt Rātslaukumā plašākai auditorijai muzicēs rokgrupa "Dzelzs Vilks", Ralfs Eilands ar pavadošajiem mūziķiem, bungu un dūdu grupa "Auļi", kā arī alternatīvā roka grupa "Sudden Lights". Pasākumu vadīs Uģis Joksts.

Abās norises vietās gadumijā tieši pusnaktī papildus kultūras programmai ir paredzēta arī neliela gaismas un mūzikas improvizācija.

Tāpat rīdziniekiem un pilsētas viesiem gadumijā līdz plkst.2 būs pieejams svētku dāvanu un gardumu tirdziņš ar kultūras programmu Doma laukumā un ar muzikālo noformējumu, panorāmas ratu un "Trušu karalisti" Esplanādes parkā. Būs iespēja arī izstaigāt "Ziemassvētku gaismas taku", aplūkojot mirdzošus gaismas objektus, kur tos papildinās pazīstamas melodijas.

Lai būtu vieglāk apmeklēt gadumijas pasākumus, 31.decembrī un 1.janvārī Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, kā arī tiks norīkoti papildreisi.

Rīgā šogad pašvaldības organizētas uguņošanas nebūs. Šāds lēmums skaidrojams ar starptautisko ģeopolitisko situāciju un trokšņu līmeni, kas var asociēties ar karu, kā arī ar vēlmi mazināt vides piesārņojumu un netraumēt mājdzīvniekus. Rīgas pašvaldība arī aicina iedzīvotājus gadumijā neizmantot pirotehnikas izstrādājumus.

Lūdz ziedot asinis; vīrusi mazinājuši donoru aktivitāti
Valsts asinsdonoru centrs lūdz iedzīvotājus ziedot asinis. Donoru skaits ir samazinājies, jo daudzi slimo ar vīrusu infekcijām. Trūkst gandrīz visu grupu asiņu, otrdien vēstīja “TV3 Ziņas”.
Dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs 11 mēnešos pieaudzis par 1%

Dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs šogad 11 mēnešos Latvijā pieaudzis par 1% salīdzinājumā ar 2021.gada attiecīgo periodu un bija 19,898 miljoni tonnu, liecina Satiksmes ministrijas apkopotie dati.

Tostarp starptautisko pārvadājumu apmērs veidoja 18,33 ...

Slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 453

Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās samazinājies līdz 453, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Līdz 23.decembrim slimnīcās bija 478 cilvēki ar Covid-19.

Pēdējās diennakts laikā Latvijas stacionāros ievietoti 50 Covid...



Komentāri