lv
kpRQBUrtMXWe8Hu7p4ilCd3Avkxmmr7YDFJ7hbex
816257

Aktiera transformācija politiķī – Volodimira Zelenska dzīves stāsts izdots grāmatā latviski

Aktiera transformācija politiķī – Volodimira Zelenska dzīves stāsts izdots grāmatā latviski
Par Volodimiru Zelenski šobrīd top raidījumi, raksti un grāmatas. Viņa prezidentūras sākumā, gadu pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, pie lasītājiem nonāca pirmā grāmata par Ukrainas prezidentu. Šobrīd ar nosaukumu "Zelenskis. Biogrāfija" tā nonāk arī pie latviešu lasītājiem. Tas ir stāsts par aktiera transformāciju politiķī un stāsts par jauna prezidenta pirmajiem soļiem sarežģītājos lielās politikas džungļos.
Vācijas valdošā koalīcija nespēj vienoties jautājumā par Covid-19 ierobežojumiem
Vācijas valdošā koalīcija, ko veido sociāldemokrāti, zaļie un liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP), nespēj vienoties, vai atcelt atlikušos Covid-19 ierobežojumus pēc Berlīnes virusologa Kristiana Drostena izteikumiem, ka pandēmija ir beigusies.
Kā Ziemassvētkus svinēja Čaks – izstādē apskatāmas dzejnieka ģimenes fotogrāfijas un pastkartes
Ģimenes fotogrāfijas, pastkartes un dokumenti – šie priekšmeti Čaka muzejā atklāj, kā Ziemassvētkus svinēja dzejnieka ģimenē. Izstāde "Krāsainie Ziemassvētki" apskatāma Čaka pēdējā dzīvesvietā Lāčplēša ielā 48.
Kāds bijis 2022. gads pasākumu nozarei?
Pēc divu gadu pauzes šogad atkal varēja notikt liela mēroga pasākumi un festivāli. Mazinoties ierobežojumiem, kultūras notikumu kalendārs pārbagātībā vai plīsa. Taču tagad priekšā jaunas grūtības – milzīgie apkures un elektrības rēķini.


Komentāri