lv
c9y25oSUsX8rHiPflOGwfKjRjq8LkmTbNdVvTj2p
811825

Kā sagatavoties uguņošanai, ja mājās ir suns?

Kā sagatavoties uguņošanai, ja mājās ir suns?
Lai gan liela daļa pašvaldību (Jelgava, Tukums, Bauska u.c.) publiski paziņojušas, ka svētku uguņošana gadu mijā netiks rīkota, aizvien ir pilsētas un novadi, kuri nav gatavi atteikties no šīs tradīcijas. Latvijas Lielo pilsētu asociācija jau iepriekš bija mutiski vienojusies, ka svētku salūtus nerīkos. Arī valsts svētkos uguņošana šogad bija tikai Ogrē, bet, tuvojoties Vecgada vakaram, arī Ventspils ir paziņojusi, ka salūts būs. Un tas nozīmē, ka šajās pilsētās visticamāk būs arī pārbiedēti un aizmukuši suņi. Turklāt, ja pašvaldība nerīkos organizētu uguņošanu, tas vēl nenozīmē, ka individuāli svinētāji vai lielākas un mazākas kompānijas neizlems par labu salūtam, lai gan ir skaidrs, ka tas biedē dzīvniekus, piesārņo dabu, turklāt, šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, Latvijā ir tūkstošiem cilvēku no Ukrainas, kuriem dzimtenē piedzīvotais ir atstājis spēcīgas psiholoģiskas traumas. Ja cilvēki ir spējīgi saprast situāciju, ar dzīvniekiem ir citādāk. Lūk, dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ar sirdi delnā" vadītājas Andras Tomases viedoklis par to, kā sagatavoties salūtam, ja mājās ir suns.
Tiesās starppilsētu autobusa šoferi, kurš spēkratu vadīja 2,5 promiļu reibumā
Aizgājušajā nedēļā Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis, kurš vadīja starppilsētu pasažieru autobusu, atrodoties 2,5 promiļu reibumā, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.
No Krievijas aizbēdzis policists tiesas ceļā panāk patvēruma piešķiršanu Latvijā
Administratīvā rajona tiesa decembra vidū pretēji Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumam uzdevusi sniegt patvērumu Latvijā kādam bijušajam Krievijas karavīram un policijas darbiniekam, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.
Starppilsētu autobusa vadītāju tiesās par braukšanu reibumā
Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis, kurš vadīja starppilsētu pasažieru autobusu, atrodoties alkohola ietekmē, informēja prokuratūra.


Komentāri