lv
n98CzUubi6xBIhx5IU4hkO4LRZ3HtpnB8W5sfT2D
811204

Traģēdija Smiltenes novadā! Ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

Traģēdija Smiltenes novadā! Ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

Smiltenes novadā pirmdien ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.14.31 glābēji devās uz Smiltenes novadu, kur uzņēmuma teritorijā dega vienstāva ēkas grīda un sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji, pārmeklējot ēku, tajā atrada bojāgājušo.

Pirmdien ap plkst.18 VUGD saņēma informāciju, ka Rāmuļu ielā Rīgā izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg noliktavas un garāžas telpas un liesmas pa jumta konstrukcijām strauji izplatās. Pēc divu stundu darba 35 glābējiem izdevās ierobežot šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izplatīšanos. Kopējā degšanas platība bija 1200 kvadrātmetru. Dzēšanas darbos bija iesaistītas astoņas autocisternas un divas autokāpnes.

Tāpat pirmdienas vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Saules ielā Līvānos piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ir jūtams sadūmojums. Iekļūstot pirmā stāva dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka tajā deg sadzīves mantas 30 kvadrātmetru platībā.

No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kurš ugunsgrēkā arī cieta un tika nodots mediķiem, savukārt, no augšējiem dzīvokļiem izglābti vēl divi un evakuēti 25 cilvēki. Tikai vienā no visiem kāpņutelpas dzīvokļiem ugunsdzēsēji dzirdēja skanam dūmu detektoru.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 178 izsaukumus - 56 uz ugunsgrēku dzēšanu, 89 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Taivānā pagarinās obligātā militārā dienesta laiku
Taivāna no 2024. gada pagarinās obligāto militāro dienestu no pašreizējiem četriem mēnešiem līdz vienam gadam, atsaucoties uz prezidentes Cai Inveņas paziņojumu, raksta "Al Jazeera".
Infografika: Brīvdienās reģistrēti 542 jauni Covid-19 gadījumi
Pēdējo četru dienu laikā Latvijā veikti 2884 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 542 jauni inficēšanās gadījumi, kā arī saņemti divi ziņojumi par mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.
Kā rakstībā radušies komati. Stāsta valodniece Sanda Rapa
Komatu kā pieturzīmi ir ieviesis sengrieķu domātājs un gramatiķis Aristofāns no Bizantijas aptuveni 200 gadus pirms mūsu ēras. Savukārt Latvijā komatu lietošana ienākusi līdz ar vācu rakstības tradīciju pārņemšanu, aizgūstot arī gramatisko interpunkcij...


Komentāri