lv
xgjPsJ5VMHH6VDiiUdHmNsrkQOyoAPsRuhZXrzWm
809924

Ķīna atcels Covid-19 karantīnu ieceļojošajiem

Ķīna atcels Covid-19 karantīnu ieceļojošajiem

Ķīna no 8.janvāra atcels prasību, ka visiem valstī ieceļojošajiem jāuzturas karantīnā, lai novērstu Covid-19 izplatīšanos, paziņojusi Ķīnas Nacionālā veselības komisija.

Pašlaik Ķīnā ieceļojošajiem karantīnā viesnīcā jāpavada piecas dienas. Iepriekš šis termiņš bija ilgāks - pat 21 diena.

Lai ieceļotu Ķīnā, būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Testam būs jābūt veiktam ne agrāk kā 48 stundas pirms ieceļošanas.

Tiks arī atcelts aizliegums Ķīnas pilsoņiem ceļot uz ārzemēm. Pašlaik Ķīnas pilsoņi var atstāt valsti tikai īpašos gadījumos.

Jau vēstīts, ka pēc gandrīz trīs gadus ilgušajām mājsēdēm, karantīnām un masu testēšanas Ķīna 7.decembrī negaidīti mīkstināja tā dēvēto nulles Covid politiku, atzīstot, ka saslimšana, ko izraisa pašlaik dominējošais vīrusa omikrona variants, nav tik smaga.

Tomēr tiek uzskatīts, ka galvenais politikas maiņas cēlonis ir atziņa, ka stingros ierobežojumus vairs nav iespējams īstenot.

Ziemeļkorejas drons sasniedzis Seulu
Dienvidkorejas armijas amatpersonas ziņo, ka pieci Ziemeļkorejas droni ir pārlidojuši abu valstu kopīgo robežu, raksta britu raidsabiedrība BBC.
Šogad ES – apmēram 5,5 miljoni bēgļu
Šā gada pirmajos 10 mēnešos Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs tika iesniegti gandrīz 800 tūkstoši patvēruma pieteikumu. Vienlaikus reģistrēti arī 4,7 miljoni Ukrainas pilsoņu, kuri bēga no kara.
Egils Zommers savā garāžā mehanizēti gatavo sveces Ukrainas karavīriem
Ir jāpalīdz, Ukrainā cilvēki salst nost, un mēs salstam nost neko nedarot – tā stāsta Egīls Zommers, kurš savas mājas garāžā veido sveces Ukrainas karavīriem. Lai process būtu ātrāks un efektīvāks, viņš savām rokām izgatavojis iekārtas sveču izgatavoša...


Komentāri