lv
J2XoRN3yZonAXV4dzHgOs5QotkUc6Jj2cmZrdKiA
80929

Notiks skotu horeogrāfes un dejotājas Kaningemas lekcija un performance

Notiks skotu horeogrāfes un dejotājas Kaningemas lekcija un performance

Biedrība "Latvijas Jaunā teātrā institūts" (LJTI) aicina uz skotu horeogrāfes un dejotājas Klēras Kaningemas lekciju un performanci "4 Legs Good", kas 9.novembrī plkst.18 notiks "Dirty Deal Teatro", informēja LJTI pārstāve Lība Bērziņa.

Viņa norādīja, ka horeogrāfe lekcijā un performancē aktualizēs tēmu par invaliditātes atspoguļojumu uz skatuves. Pasākums norisināsies angļu valodā.

Kaningema Rīgā viesojas, lai vadītu trīs dienu meistarklasi cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, lai veicinātu viņu iesaisti skatuves mākslā. Meistarklašu noslēdzošajā dienā paredzēts publiskais pasākums, kuru var apmeklēt ikviens interesents. Tajā māksliniece iepazīstinās ar savu praksi, īpaši kruķu izpētē un kā tie veido viņas darbus.

Bērziņa akcentēja, ka Kaningema pēta kā kruķi ir saistīti ar viņas ķermeni un plašāk - kā tie savieno viņu ar pasauli un citiem cilvēkiem.

Norises vieta ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tiks nodrošināts surdotulks latviešu valodā. Ieeja pasākumā ir bezmaksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tādēļ interesenti ir aicināti pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi "berzina.liba@gmail.com" vai zvanot uz telefona numuru 28649014.

Kaningema ir izpildītāja un starpdisciplināru projektu radītāja, kas patlaban sadarbojas ar tēlotājmākslas teātri "Tanzhaus NRW" Diseldorfā, kā arī Londonas laikmetīgās dejas centru "The Place". Kaningema ir viena no starptautiski atzītākajām māksliniecēm ar invaliditāti.

Viņas darbi pēta sava ķermeņa fiziskās spējas un potenciālu, atsakoties no tradicionālas dejas tehnikas. Mākslinieci interesē invaliditātes ietekme ne tikai attiecībā uz kultūras jomu, bet arī sabiedrības priekšstatiem par vērtībām, saikni un savstarpējo atkarību.

Šogad medību laikā noticis viens drošības pārkāpums un viens nelaimes gadījums

Oktobrī notikušajā medību negadījumā drošības noteikumu neievērošanas dēļ dzinējmedību laikā tika sašauts mednieks. Tāpat šogad reģistrēts arī viens nelaimes gadījums, kad medību laikā ievainots dzīvnieks ir uzbrucis medību dalībniekam.

VMD aicina atkār...

Pie Kara muzeja aizdedz Neatkarības kara piemiņas ugunskuru
Visā Latvijā par godu Neatkarības kara piemiņas svētkiem pirmdien, 7. novembrī, tiek aizdegti simboliski ugunskuri. Viens no tiem pie Kara muzeja Vecrīgā. To aizdedzot, muzeja pārstāvji norādīja – šajā laikā mums jābūt mūsu varoņu cienīgiem. Taču Lāčpl...
Tavars: Kariņš aicināja valdības veidošanas sarunās nomainīt «Apvienotā saraksta» sarunvedēju Pīlēnu
“Jauno Vienotību” pārstāvošais Krišjānis Kariņš, kurš vada valdības veidošanas sarunas, esot aicinājis no “Apvienotā saraksta” puses mainīt sarunvedēju Uldi Pīlēnu.


Komentāri