lv
kPdJMdhntJcknYh2Kt3dvsZ06cLAGzcOISn5CrGj
800974

Zīvere un Liepiņš atskaņos programmu Par svarīgo

Zīvere un Liepiņš atskaņos programmu Par svarīgo

Janvāra beigās koncertzālē "Latvija" izskanēs Mirdzas Zīveres un Zigmara Liepiņa programma "Par svarīgo", informēja koncerta organizatori SIA "Kurzemes filharmonija".

Koncertā, kas notiks 28.janvārī, plkst.16, piedalīsies komponists Liepiņš, dziedātāja Zīvere un grupa "Lupa" - Dāvis Jurka, Ritvars Garoza, Valters Sprūdžs, Andris Buiķis un Jānis Kalniņš.

Šī gada rudenī, atzīmējot Liepiņa jubileju, mūzikas namā "Daile" notika pirmatskaņojums mūziķu jaunajai programmai "Par svarīgo".

Komponists stāsta, ka šajā programmā būs dziesmas, kuru vārdiem ir būtiska nozīme, ko viņš ar mūziku centies maksimāli izcelt un papildināt. Kādas no tām mazāk pazīstamas, kāda jauna, bet dažas ir neatņemama daļa no Zīveres repertuāra.

"Mēs vēlamies, lai 15 dziesmas, kas skanēs koncertā, klausītājiem būtu kā ceļojums ļoti personīgā un emocionālā pasaulē, kurā galvenais vadmotīvs ir mīlestība," piebilst Liepiņš.

Koncertā piedalīsies arī grupa "Lupa". Ar šiem profesionālajiem mūziķiem kopā atskaņos dažas Liepiņa instrumentālas kompozīcijas, kas no dziesmu personiskās dimensijas pārcels klausītājus kontrastējošā ritma un spriedzes piepildītā pasaulē.

Augstskolas Riseba lektori pedagogiem mācīs digitālās zināšanas

Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas Riseba lektori pedagogiem mācīs digitālās zināšanas un prasmes, liecina informācija augstskolas mājaslapā.

Bezmaksas kursi "Digitālais es - izaicinājumi un iespējas Latvijas pedagogiem" notiks laika periodā no...

Ukraina aicina izslēgt Krieviju no ANO

Ukraina pirmdien aicinājusi izslēgt Krieviju no Apvienotajām Nācijām, kur Maskavai kā ANO Drošības padomes pastāvīgajai loceklei ir veto tiesības attiecībā uz visām rezolūcijām.

"Ukraina aicina ANO dalībvalstis (..) atņemt Krievijas Federācijai ANO Droš...

Ārkārtējo situāciju vairākos Latvijas novados Krievijas pierobežā vairs nepagarinās
Latvijas Iekšlietu ministrija (IeM) nerosinās pagarināt ārkārtējo situāciju vairākos novados gar Krievijas robežu, aģentūrai LETA apliecināja IeM valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.


Komentāri