lv
XMd8nDqlGcDY6KdqddyKjluvw1U9okOKIxUw4Hll
799057

Uz pieciem gadiem akreditēti astoņi muzeji

Uz pieciem gadiem akreditēti astoņi muzeji

Līdz 2027.gada 12.decembrim akreditēti astoņi muzeji, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Starp akreditētajiem muzejiem ir Piebalgas muzeju apvienība "Orisāre", Franča Trasuna muzejs "Kolnasāta", Latgales Kultūrvēstures muzejs, Aizputes novadpētniecības muzejs, Kalnciema muzejs, Memoriālo muzeju apvienība, Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejs un Rakstniecības un mūzikas muzejs.

Muzeju likuma 9.pants nosaka, ka valsts un pašvaldību muzejiem ir jāakreditējas. Akreditācija tiek veikta, lai nodrošinātu kvalitatīvu, profesionālu, uz sabiedrības interesēm un vajadzībām orientētu muzeju darbību.

Akreditācija ir muzeju darbības izvērtēšanas process, kura rezultātā muzejam uz noteiktu laiku, pirmreizējā akreditācijā - uz pieciem, bet kārtējā akreditācijā - uz pieciem vai desmit gadiem, var tikt piešķirts valsts atzīta jeb akreditēta muzeja statuss. Akreditācija Latvijā tika sākta 1999.gadā.

Vēstniece: Latvija un Čehija sadarbosies, lai tuvinātu Ukrainas uzvaru

Latvija un Čehija gan divpusēji, gan Eiropas Savienībā (ES) un NATO konsultēsies un sadarbosies, lai tuvinātu Ukrainas uzvaru, kā arī lai palīdzētu tās atjaunošanā, uzsvēra jaunā Latvijas vēstniece Čehijā Elita Kuzma.

Viņa norāda, ka Čehija savas prezid...

Aicina Lietuvas un Latvijas robežsargus nedzīt prom migrantus no Baltkrievijas

Starptautiskā nevalstiskā organizācija "Ārsti bez robežām" (MSF) aicinājusi Lietuvas un Latvijas varasiestādes pārtraukt atraidīt migrantus uz robežas ar Baltkrieviju, brīdinot, ka lielajā aukstumā šie cilvēki gūst nopietnus ievainojumus.

Organizācija a...

Ziņojot par bīstamu lūku uz ceļa, šoferim nākas apzvanīt dienestus ceļa piederības meklējumos
Lūka ar, iespējams, nozagtu vāku veselu nedēļu radīja neērtības autovadītājiem uz A7 šosejas, lai arī kravas mašīnas šoferis par to vairākkārt bija brīdinājis atbildīgos dienestus. Šoferim, cenšoties novērst nelaimi, nācies pašam skaidrot, kurš par kon...


Komentāri