lv
tuDdlRinPI9R8vfYHnPPHdGGDJ4AsD1nX26qrCNT
795852

Šmakovkas muzejā varēs apskatīt destilācijas procesu klātienē

Šmakovkas muzejā varēs apskatīt destilācijas procesu klātienē

Muzeja viesi par šmakovkas tapšanas procesu varēs uzzināt ne tikai ar digitālās ekspozīcijas starpniecību, bet arī apskatīt destilācijas procesu klātienē, informēja Daugavpils pašvaldība.

Destilācijas procesa paraugdemonstrējumi Šmakovkas muzejā notiks trīs dienas - svētdien, otrdien, 27.decembrī un trešdien, 28.decembrī, no plkst.11 līdz 19.

Daugavpils Šmakovkas muzejs ir Latvijā lielākais muzejs, kas stāsta par Latgales kulināro mantojumu. Digitālajās ekspozīcijās ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību interaktīvi ir iespēja izzināt šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot ražošanas iekārtas.

Līdztekus muzeja gidu stāstījumam par dzēriena tapšanu ikvienam interesentam ir iespēja izpētīt arī reģiona vēstures svarīgākos posmus.

Muzeja ekspozīcijām ir izglītojoša loma, jo apmeklētāji tiek informēti arī par alkohola lietošanas sekām. Muzeja apmeklētājiem ir pieejami bezmaksas audio gidi sešās valodās - latviešu, latgaliešu, krievu, angļu, lietuviešu un vācu valodā.

Maskava: Ukrainas drona uzbrukumā Krievijas bāzei nogalināti trīs karavīri

Ukrainas drona trieciena rezultātā naktī no svētdienas un pirmdienu Krievijas Engelsas gaisa spēku bāzē Saratovā dzīvību zaudējuši trīs Krievijas karavīri, vēsta Krievijas mediji.

Tas ir jau otrais bezpilota lidaparātu uzbrukums Engelsas gaisa spēku bāz...

No krastiem izgājusi Tērvetes upe

Tērvetes upē pie Bramberģes ūdens līmenis pēdējā nedēļā kāpis par nepilniem diviem metriem, un tas turpina paaugstināties, applūdinot palienes un citas zemākās vietas.

Upes pārplūšanas dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis...

Aizvadītajā diennaktī cilvēki ugunsgrēkos nav cietuši
Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu, tostarp 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, bet cilvēki ugunsnelaimēs nav cietuši, VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.


Komentāri