lv
PGKxaUYhOUACzZ4xZuUPuG2UL8JfdIz6sVlZQM0g
792652

Aptauja: Aizvien vairāk iedzīvotāju uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms aiz muguras

Aptauja: Aizvien vairāk iedzīvotāju uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms aiz muguras
Rīga, 26.dec., LETA. Latvijā aizvien vairāk cilvēku uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras - šādam viedoklim sliecas piekrist 79% aptaujāto iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais rādītājs, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra datos.

Rīga, 26.dec., LETA. Latvijā aizvien vairāk cilvēku uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras - šādam viedoklim sliecas piekrist 79% aptaujāto iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais rādītājs, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra datos.

Salīdzinot ar pirms gada iegūtajiem datiem, situācija ir kardināli mainījusies, jo pērn decembrī tikai 10% domāja, ka sliktākais pandēmijas posms jau ir aiz muguras, savukārt šī gada jūlijā šādam viedoklim piekrita 58% respondentu.

Novembra izskaņā veiktajā aptaujā 6% bija pesimistiskāks redzējums, paužot viedokli, ka sliktākais pandēmijas posms vēl nav aiz muguras, bet vēl 15% konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Tikmēr pirms gada 77% aptaujāto domāja, ka sliktākais Covid-19 posms vēl tikai gaidāms, bet 13% konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Šī gada jūlijā veiktās aptaujas rezultāti atklāja, ka 21% tajā brīdī domāja, ka sliktākais pandēmijas posms vēl nav aiz muguras, bet katrs piektais jeb 21% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Salīdzinot datus pēc aptaujāto dzimuma, nedaudz optimistiskāk uz situāciju Covid-19 sakarā raugās vīrieši - viņu vidū 80% sliecas domāt, ka sliktākais pandēmijas posms jau ir aiz muguras, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 77%. Tikmēr pretējās domās ir 7% vīriešu un 5% sieviešu, bet vēl 13% vīriešu un 18% sieviešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas 79% latviešu un 71% krievvalodīgo sliecas piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, pretējās domās ir 5% latviešu un 11% krievvalodīgo, bet vēl 16% latviešu un 17% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Savukārt pēc respondentu izglītības līmeņa dati liecina, ka nedaudz optimistiskāki par Covid-19 situāciju ir iedzīvotāji ar augstāko izglītību - viņu vidū 80% domā, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, kamēr iedzīvotājiem ar iegūtu vidējo izglītību šis rādītājs ir 76%. Pretēju viedokli pauda 5% aptaujāto ar iegūtu augstāko izglītību un 6% vidējo izglītību ieguvušo respondentu, bet vēl 14% un 16% respondentu katrā no minētajām grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", 28. līdz 29.novembrī aptaujājot 1468 respondentus.

Elektrovilcieni kursēs pēc brīvdienu grafika
Rīga, 26.dec., LETA. Pirmdien elektrovilcieni kursēs pēc brīvdienu grafika, savukārt dīzeļvilcienu grafikā būs izmaiņas, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Rīga, 26.dec., LETA. Pirmdien elektrovilcieni kursēs pēc brīvdie...

Dzintaru koncertzālē uzstāsies vokālais ansamblis "Schola Cantorum Riga"
Rīga, 26.dec., LETA. Dzintaru koncertzālē šovakar plkst.17 notiks Ziemassvētku festivāla koncerts, kur ar viduslaiku mūzikas programmu "Vox Clara" uzstāsies starptautisku atzinību guvušais vokālais ansamblis "Schola Cantorum Riga" un Ieva Nīmane Guntar...
Otrajos Ziemassvētkos pāri Latvijai virpuļos sniegputenis
Pirmdien, 26.decembrī, Latvijā pakāpeniski pastiprināsies vējš un no dienvidrietumiem virzīsies sniegputenis, prognozē sinoptiķi.


Komentāri