lv
ncshkbINaeawd6Zb1bOYFrPaP4tTWveXYEjNQSxx
78502

Ķīnas eksportam oktobrī vairāk nekā divos gados pirmais kritums

Ķīnas eksportam oktobrī vairāk nekā divos gados pirmais kritums

Ķīnas eksporta apjoms oktobrī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājies par 0,3%, tādējādi reģistrēts pirmais kritums kopš 2020.gada vidus, liecina Ķīnas Muitas dienesta jaunākie dati.

Septembrī Ķīnas eksporta apmērs palielinājās par 5,7%.

Tikmēr valsts imports oktobrī gada griezumā sarucis par 0,7%, kas seko 0,3% kāpumam septembrī.

Eksporta un importa kritums tiek skaidrots ar vājāku pieprasījumu pēc Ķīnas ražojumiem un bažām par gaidāmo pasaules ekonomikas recesiju.

Ķīnas ārējās tirdzniecības pārpalikums oktobrī palielinājies līdz 85,15 miljardiem ASV dolāru, taču tas bijis mazāks par analītiķu prognozētajiem 95,95 miljardiem dolāru.

Nedēļas nogalē Latvijā reģistrēti 723 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Pēdējās trīs diennaktīs Latvijā kopumā reģistrēti 723 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā trīs dienu la...

Aptauja: 46% Latvijas vīriešu nekad nav bijuši pie urologa

Gandrīz puse jeb 46% aptaujāto Latvijas vīriešu nekad nav apmeklējuši urologu, secināts "Benu aptiekas" Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju "SKDS".

Aptaujas dati liecina, ka tikai 2% vīriešu urologu apmeklē vairākas r...

Enerģijas cenas Eiropā gada laikā gandrīz divkāršojušās
Pēdējā gada laikā Eiropas valstu mājsaimniecību rēķini par enerģiju ir gandrīz divkāršojušies, liecina "Mājsaimniecību enerģijas cenu indekss" (Household Energy Price Index).


Komentāri