lv
vuqQSndVz2bhszYrHXqQHP7XESWfj8RSqrRYdQqB
768973

Afganistānā vairāki desmiti sieviešu protestē pret izglītības aizliegumu

Afganistānā vairāki desmiti sieviešu protestē pret izglītības aizliegumu

Sestdien Herātā Afganistānas rietumos ielās izgājuši vairāki desmiti sieviešu un meiteņu, lai protestētu pret talibu režīma ieviesto sieviešu izglītības aizliegumu.

Talibu drošības spēki demonstrantu izklīdināšanai pielietojuši stekus un nūjas, kā arī ūdens metēju.

Videoierakstos no notikumu vietas redzams, ka ūdenim, kas uz protestētājām tika raidīts no ugunsdzēsēju mašīnas, acīmredzami bija piejaukta kāda ķimikālija.

Talibu lēmums aizliegt meitenēm un sievietēm apmeklēt skolas un universitātes izsaucis asu starptautiskās sabiedrības nosodījumu.

Kabulas iedzīvotāji ziņo par manāmi pastiprinātu talibu militāro formējumu klātbūtni galvaspilsētā, kuras mērķis acīmredzami ir jebkādu protestu apslāpēšana.

Pēc ceturtdien Kabulā notikušajiem protestiem tiek ziņots, ka vismaz viena sieviete ir pazudusi.

Talibu izveidotās valdības augstākās izglītības ministrs aizliegumu sievietēm apmeklēt universitātes pamatojis ar to, ka studentes neievēro stingrās ģērbšanās normas, ierodas lekcijās bez pavadoņa vīrieša un kontaktē ar studentiem vīriešiem.

Vācijā joprojām ir vislielākais patvēruma pieprasītāju skaits ES

Vācija joprojām starp Eiropas Savienības (ES) valstīm ir pirmajā vietā pēc patvēruma pieprasījumu skaita, atsaucoties uz slepenu Eiropas Komisijas (EK) ziņojumu par migrāciju un bēgļiem, sestdien vēsta laikraksts "Die Welt".

Saskaņā ar šo dokumentu, kur...

Apgabaltiesa februārī atkārtoti skatīs 'Winergy' lietu par 2,1 miljona eiro izkrāpšanu valstij
Rīgas apgabaltiesa 2023. gada 8. februārī rakstveida procesā atkārtoti vērtēs lietu par valsts budžeta līdzekļu izkrāpšanu, vērtējot iepriekš piespiesto sodu apsūdzētajiem un SIA "Winergy" piemēroto piespiedu ietekmēšanas līdzekli, aģentūru LETA inform...
Tako laiviņas ar vistu
Ja svētku galdā ir likts krietni vairāk, nekā viesi ir spējuši apēst, noteikti esiet radoši, nākamajā dienā no pāri palikušajiem ēdieniem pagatavojot jaunas receptes. Piemēram, putnu fabrikas "Ķekava" eksperti iesaka – tako laiviņas ar vistu.


Komentāri