lv
WxRKdFcsWjay0siDYTDaobCr5wh5BWGR4r3mCdHe
758092

Lielbritānijā dzelzceļa darbinieku streika dēļ Ziemassvētkos nekursēs vilcieni

Lielbritānijā dzelzceļa darbinieku streika dēļ Ziemassvētkos nekursēs vilcieni

Lielbritānijā no sestdienas līdz otrdienai streikos tūkstošiem dzelzceļa darbinieku, tādēļ Ziemassvēkos vilcieni nekursēs.

Streiku rīko Dzelzceļa, kuģniecības un transporta darbinieku arodbiedrība (RMT), kas pieprasa palielināt darba samaksu un uzlabot darba apstākļus.

Dzelzceļa tīkla operators "Network Rail" vēstī, ka vilcieni pārstās kursēt sestdien aptuveni plkst.15. Pēdējie vilcieni atsevišķos tālajos maršrutos aties pirms plkst.13.

Ierasti 24.decembra pēcpusdienā un pirmajās vakara stundās vilcienos mēdz būt daudz pasažieru, kas dodas pie tuviniekiem, lai svinētu Ziemassvētkus.

Gaidāms, ka dzelzceļnieku streika dēļ sestdien būs vairāk sastrēgumu uz autoceļiem.

25.decembrī, Pirmajos Ziemasvētkos, sabiedriskais transports Lielbritānijā nekursē. Tas parasti atsāk kursēt 26.decembrī, Otrajos Ziemasvētkos, tomēr reisu skaits ir ļoti ierobežots. Šogad streika dēļ arī Otrajos Ziemasvētkos vilcienu reisu nebūs.

Savukārt otrdien vilcieni atsāks kursēt, tomēr vēlāk, nekā ierasts.

'Dzīvojam skaudrā laikā, cilvēki ir izslāpuši pēc sirds siltuma' – svētku koncerti 'KultūrKlubā'
Šogad jūtama milzīga sabiedrības apetīte pēc kultūras pasākumiem – tā raidījumā "KultūrKlubs" izteicās režisore Paula Pļavniece. Viņa to skaidroja ar diviem pandēmijas gadiem un karu Ukrainā, kas daudziem cilvēkiem liek meklēt iespējas caur kultūru pie...
No Portugāles ielām uz Latviju. Kā Kate no ceļojuma atveda labāko 'suvenīru' – suni Fado
Šis būs jo īpaši laimīgs stāsts! Katei Dravai pēdējais ceļojums bija pilns emociju – viņa guva jaunu dzīves pieredzi, strādājot kādā Francijas vīnogu audzētavā, piedzīvoja savu pirmo ceļojumu vienatnē, iemīlējās Portugāles ielās pamestā suņukā un Latvi...
Naiva pasaka bērniem vai traģēdija par fašismu: atšķirīgās 'Pinokio' ekranizācijas
Kurš būtu varējis iedomāties, ka 2022. gadā par kino industrijā populārāko darbu kļūs Karlo Kolodi bērnu klasika "Pinokio" – iznāca trīs jaunas ekranizācijas. Pat neraugoties uz to, ka brīnumainais stāsts par dzīvo koka lelli uz ekrāna pārceļojis jau d...


Komentāri