lv
F5pyFd58zfGpxArycvNljHKE4NK8TCldw6tCY4YG
755532

Jaunievēlētā Saeima pirmajā sesijā pieņēmusi 13 likumus

Jaunievēlētā Saeima pirmajā sesijā pieņēmusi 13 likumus

Kopš sanākšanas šī gada 1.novembrī līdz pirmās sesijas noslēgumam 14.Saeima pieņēmusi 13 likumprojektus - vienu jaunu likumu un 12 grozījumus, informēja Saeimas Preses dienestā.

Šajā laikā deputāti sanāca uz 12 sēdēm, tostarp uz piecām ārkārtas un divām svinīgajām sēdēm.

Rudens sesijā izskatīšanai komisijās nodoti 43 likumprojekti, no kuriem 32 iesniedzis Ministru kabinets, deviņus - parlamenta deputāti, bet divus likumprojektus iesniegušas Saeimas komisijas.

Strādājot ar iesniegtajiem likumprojektiem un skatot tos otrajā un trešajā lasījumā, Saeimā kopumā vērtēti 84 priekšlikumi.

Šī gada rudens sesijā parlamenta sēdēs visvairāk debatējuši deputāti Linda Liepiņa (LPV), kas tribīnē kāpa 27 reizes, Ainārs Šlesers (LPV) ar 24 uzstāšanās reizēm un Viktors Valainis (ZZS), debatēs piedaloties 21 reizi.

Jau ziņots, ka piektdien noslēdzas Saeimas rudens sesija. Parlamenta ziemas sesija sāksies 2023.gada 9.janvārī.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka parlamenta sesijas ir kārtējas un ārkārtas.

Gadā ir trīs kārtējās sesijas: rudens, ziemas un pavasara sesija. Saeimas sesiju starplaikā pēc nepieciešamības var tikt sasaukta likumdevēja ārkārtas sesija.

Svētku brīvdienās policija sola īpaši uzraudzīt, lai šoferi nebrauc reibumā
Gaidāmajās svētku brīvdienās policija papildu ikdienas satiksmes kontrolei īpašu uzmanību pievērsīs tam, lai autovadītāji nebrauc pie stūres reibumā, kā arī tiks pārbaudītas drošības jostas un tas, vai mazākie pasažieri tiek pārvadāti droši, informēja ...
Lukašenko sestdien dosies uz Krieviju
Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko sestdien dosies uz Krieviju, vēsta Baltkrievijas oficiālā ziņu aģentūra BelTA.
Merzļikins: sveiciens nīdējiem – es kādreiz tikšu pie gredzena
Latviešu vārtsargam Elvim Merzļikinam šobrīd neklājas viegli Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kolumbusas "Blue Jackets", jo komanda šobrīd ir viena no vājākajām līgā, bet pašam vārtsargam nav tā veiksmīgākā sezona. Sarunā ar izdevuma "The Athle...


Komentāri