lv
V3HXEA99xwVuiMw3hjvoKU3E3gvNm4LaqzZDesef
752430

Benedikts: Devos uz Baltkrieviju, lai atbalstītu draugus, kas cieš no režīma

Benedikts: Devos uz Baltkrieviju, lai atbalstītu draugus, kas cieš no režīma

Lietuvas operas solists Vaids Vīšņausks, kas starptautiski pazīstams kā Kristians Benedikts, paziņojis, ka uzstājies Minskā pēc sava drauga, Baltkrievijas evaņģēlisko baznīcu bīskapa ielūguma un piedalījies pirmsziemassvētku pasākumos, lai atbalstītu savus draugus, kuri cieš no Aleksandra Lukašenko režīma.

"Es uzstājos koncertā, kuras organizatore un režisore bija Oksana Volkova, mana skatuves partnere, mecosoprāns, kas vairākas reizes uzstājusies kopā ar Kauņas Simfonisko orķestri," sacīja Vīšņausks sarunā ar Lietuvas žurnālisti Rūtu Janitieni viņas kanālā "OpTV" platformā "YouTube".

"Mans motīvs bija ierasties pirmsziemassvētku vizītē un ar šo vizīti pateikt - jūs esat mani draugi, pat ja ir Lukašenko režīms, pat ja ir risks, ka tikšu provocēts, ja došos [uz Baltkrieviju]," sacīja Vīšņausks, piebilstot, ka vairāki viņa draugi mācītāji Baltkrievijā atrodas cietumā.

"Kāpēc lai es no viņiem atteiktos? Kāpēc lai pagrieztu viņiem muguru? Baltkrievijā ir daudz tādu cilvēku kā mēs ar jums, kuri grib brīvību," teica operdziedātājs, kura uzstāšanās svētdien Minskā tikusi kritizēta Lietuvā.

Viņš uzsvēra, ka devies uz Baltkrieviju pēc savu draugu ielūguma, un "tur nebija Lukašenko vai viņa elites".

"Es apmeklēju lūgšanas, sarunājos galvenokārt ar ticīgajiem," sacīja Vīšņausks.

Operdziedātājs piebilda, ka lūdzis desmit minūšu tikšanos ar Lietuvas kultūras ministru Simonu Kairi, kurš asi kritizējis viņa uzstāšanos Baltkrievijā, taču ministra padomnieks atbildējis, ka Kairim neesot laika.

"Viņa atteikums mani ļoti pārsteidza," sacīja Vīšņausks.

Viņš uzsvēra, ka neplāno uzstāties Krievijā un atbalsta Ukrainu ar lūgšanām un regulāriem ziedojumiem.

"Kā Lietuvas pilsonis nekad neesmu atbalstījis nekādu agresiju, vardarbību vai terorismu," teica Vīšņausks.

Lietuviešu operas tenors nedēļas nogalē uzstājās Minskā, kur viņš izpildīja Otello āriju no Džuzepes Verdi operas "Otello". Operas koncerts notika Minskas Lielajā teātrī.

Lietuvas kultūras ministrs Simons Kairis pirmdien kritizēja Vīšņauska rīcību, sakot, ka "tāda izvēle, manuprāt, nav saskaņā ar veselo saprātu. Jautājums ir par to, kas notiek cilvēka galvā, lai viņš to izvēlētos".

Kā teica ministrs, likumi neaizliedz braukt uz Baltkrieviju, tomēr tas ir morāli nepieņemams lēmums, jo Aleksandra Lukašenko režīms atbalsta un veicina Krievijas karu Ukrainā.

Kairis informēja, ka Vīšņauskam pašlaik nav līgumu ar Lietuvas kultūras institūcijām.

51 gadu vecais tenors ir uzstājies pasaules labākajos opernamos, Otello lomu nodziedot vairāk nekā 120 reižu.

Stājas spēkā noteikumi par zivju licencēto makšķerēšanu Gaujā un Braslā

Stājušies spēkā Cēsu novada domes saistošie noteikumi "Par lašveidīgo zivju licencēto makšķerēšanu Gaujā un Braslā", kas nosaka kārtību, kādā tiek organizēta licencētā makšķerēšana Cēsu novada pašvaldības teritorijā esošajā Gaujas upes posmā.

Saistošie ...

Vācija par vilciena pasažieru saduršanu notiesā džihādistu

Vācijas tiesa piektdien Sīrijā dzimušam vīrietim piespriedusi 14 gadus cietumā par vilcienā veiktu uzbrukumu ar nazi, kurā tika ievainoti četri pasažieri.

Augstākā reģionālā tiesa Minhenē notiesāja apsūdzēto, kas tiek identificēts kā 28 gadus vecais Abd...

Apšaudē Parīzes centrā nogalināti 3 cilvēki, 3 ievainoti. Aizturēts vīrietis

Apšaudē Parīzes centrā piektdien ap pusdienas laiku nogalināti trīs cilvēki, bet trīs ievainoti, pavēstīja policija un prokuratūra.

69 gadus vecais šāvējs aizturēts, viņa motīvi nav skaidri.

Viens no ievainotajiem atrodas intensīvās aprūpes nodaļā, vēl ...



Komentāri