lv
x5tknOQJbOK6Ufz2Fn4jf1UcqPbl480LbAkwiolv
750463

Cietsirdībai nav robežu - atkritumu konteinerā izmesti maisā iesieti kaķēni

Cietsirdībai nav robežu - atkritumu konteinerā izmesti maisā iesieti kaķēni

Vienā no šīs ziemas aukstākajām dienām, 17. decembrī, Dienvidkurzemes novada Pašvaldības policija saņēma ziņu, ka Grobiņā, Zentas Mauriņas un Kalēju ielas krustojumā, atkritumu konteinerā atrasts ar gumiju aizsiets auduma iepirkumu maisiņš, kurā izmisīgi ņaudējuši aptuveni divus mēnešus veci kaķēni – kaķenīte un runčuks, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

”Vēl pāris stundas salā varēja būt liktenīgas,” saka Grobiņas Veterinārās klīnikas vetārste Ginta Lorence, kura uzņēmās rūpes par kaķēnu atlabšanu.

Dienvidkurzemes novada Pašvaldības policijas priekšniece Ieva Ilstere apstiprina notikušo, sestdienas rītā policija saņēmusi zvanu no cilvēkiem, kas devušies uz konteineriem izbērt gružus un izdzirdējuši kaķēnu pīkstienus.

Kad policijas darbinieks ieradies, konstatēts, ka dzīvnieki ir pārsaluši un tiem nepieciešama medicīniskā palīdzība, sazvanīts uzņēmuma “TMS” pārstāvis Mārtiņš Svars, kurš novadā aktīvi darbojas, palīdzot dzīvniekiem krīzes situācijā.

Dzīvnieciņi nogādāti Grobiņas Veterinārajā klīnikā.

”Šī rīcība ir izcili cietsirdīga, un stāsts ārkārtīgi nežēlīgs. Kopš šeit strādāju, šādu gadījumu nebiju piedzīvojusi. Vainīgajiem pienākas kriminālatbildība,” papildina Ilstere.

Ārstniecības iestādē konstatēts, ka dzīvnieki konteinerā pavadījuši aptuveni 2–3 stundas, ja tās būtu 8 stundas vai nakts, kad bija –10, –12 grādi, mazuļu dzīvības izdzistu, pārliecināta ir vetārste.

”Kaķēniem bija pazemināta temperatūra, nosalušas ķepiņas – bija sākusies atdzišana. Actiņas un mutīte bija tīra, rokās arī kaķēni devās, pat uz kastīti prot iet. Sniedzām pirmo palīdzību, zemādā ievadījām speciālu šķidrumu, lai sasildītu dzīvnieciņus, apstrādājām arī pret parazītiem,” stāsta Ginta.

Tā kā pirmajā brīdī kaķēniem nebija vietas, kur uzturēties, tie ievietoti Grobiņas Veterinārās klīnikas stacionārā. Mazuļi uzreiz interesējušies par ēdienu. Trīskrāsainā meitenīte uzņemšanas brīdī svērusi 800 gramus, savukārt pelēksvītrainais brālītis – 500 gramus.

”Jūtas viņi ļoti labi. Tie ir īsti mājas kaķēni, kuri ir bijuši mīlēti, to var redzēt uzreiz. Dodas rokās, nešņāc, sagaida pie būra durtiņām un grib spēlēties ar mantiņām.

Nupat kā puisītis devās uz jaunām mājām, ir adoptēts, arī meitenītei jau ir atrastas mājas. Liels paldies visiem atsaucīgajiem cilvēkiem, kas piedāvāja palīdzību un mājas, tas parāda, ka ir arī cilvēki, kuriem sirds īstajā vietā.”

Vakar ugunsgrēkos gājuši bojā četri cilvēki

Latvijā aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos gājuši bojā četri cilvēki.

Ceturtdienas rītā īsi pirms plkst.6 nelielā ugunsgrēkā Rēzeknes novadā gājuši bojā divi cilvēki.

Naktī uz piektdienu aptuveni stundu pēc pusnakts Valsts ugunsdzēsība un glābšanas diene...

Anta Praņēviča: Kā uzņēmums iegūst, maksājot taisnīgu atalgojumu?
Jēdziens "taisnīgs atalgojums" primāri saistās ar atšķirībām vīriešu un sieviešu atalgojumā, taču patiesībā tas ietver daudz vairāk. Taisnīgs atalgojums apliecina, ka visiem darbiniekiem ir vienādas iespējas un atalgojuma aprēķināšanā visiem tiek piemē...
Policijas reidā Latgalē apturēts 31 spēkrats ar ziemas laikam neatbilstošām riepām
No 19. decembra līdz 21. decembrim Valsts policija sadarbībā ar CSDD Latgalē rīkoja profilaktiskos pasākumus, lai pastiprināti pievērstu uzmanību transportlīdzekļu riepu protektoru dziļumam. Reidu laikā Latgalē kopumā pārbaudīti 709 transportlīdzekļi, ...


Komentāri