lv
geC3rnfUo0AN9YVrL1yFAoRJNxgspWiBjZ1RKkdl
741062

Rīgas cirka arēnā notiks labdarības koncerts Veltījums Ukrainai

Rīgas cirka arēnā notiks labdarības koncerts Veltījums Ukrainai

Fonds "Uzņēmēji mieram" nākamā gada 24.februārī rīkos labdarības koncertu "Veltījums Ukrainai", kura norise plānota atjaunotajā Rīgas cirka arēnā, iezīmējot vienu gadu kopš Ukrainas cīņas par neatkarību un brīvību, informēja fonda pārstāve Signe Nīgale.

Viņa norāda, ka koncertā ar savu veltījumu Ukrainai dalīsies Latvijas mūziķi, mākslinieki, kā arī mākslinieki no Ukrainas. Biļetes uz koncertu pieejamas tīmekļvietnē "bezrindas.lv" un mājaslapā "uznemejimieram.lv".

Koncertā uzstāsies Vestards Šimkus, grupa "Latvian Voices", "Dagamba", vīru koris "Gaudeamus", "The Sound Poets", "Tautumeitas", "Carnival Youth", "Goran Gora" un citi Ukrainas draugi un atbalstītāji.

Šī gada martā pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā tika izveidota kustība "Uzņēmēji mieram", apvienojot vairāk nekā 200 uzņēmumus un uzņēmējus, lai sniegtu atbalstu karā cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Līdz šim ar fonda starpniecību saziedoti vairāk nekā 4,2 miljoni eiro, kā arī par ziedotajiem līdzekļiem iegādātas automašīnas un droni militārām vajadzībām, militārie tērpi un apavi, ugunsdzēšamie aparāti, rācijas un citi būtiski elementi Ukrainas aizstāvjiem, kā arī ticis sniegts atbalsts slimnīcu darbības nodrošināšanā, iegādātas un piegādātas ātrās palīdzības automašīnas, kā arī sniegts humānais atbalsts civiliedzīvotājiem.

'New York Times' noskaidrojis desmitiem Bučas slepkavu identitāti
ASV laikraksta "New York Times" žurnālisti pašu veiktās izmeklēšanas gaitā identificējuši desmitiem Krievijas karavīru, kas martā Kijivas apgabala Bučā tagad jau baisu slavu iemantojušajā Jablonskas ielā slepkavoja mierīgos iedzīvotājus.
Vispasaules akcijā arī Rīgā izslēdz egles gaismiņas
Vispasaules akcijā "Gaisma Ukrainai"  uz desmit minūtēm tika izslēgts Rātslaukuma egles apgaismojums, kas simbolizē solidaritāti Ukrainai, kur pašlaik miljoniem cilvēku dzīvo bez elektrības.
Vēstnieks Riekstiņš: Krievijā cilvēki kurn, bet revolūcijas pašlaik nebūs
Krievijā cilvēki kurn par situāciju, ko izraisījis valsts sāktais karš Ukrainā, bet revolūcijas pašlaik nebūs. Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.


Komentāri