lv
B4uiujq7Dar42RmiRJ4fVNBUs6dA1HQBBLSBGeT1
740422

LR Ziemassvētkos atskaņos jaunu raidlugu Advents Silmačos

LR Ziemassvētkos atskaņos jaunu raidlugu Advents Silmačos

Latvijas Radio Ziemassvētkos atskaņos dramaturga Laura Gundara raidlugu "Advents Silmačos", informēja Latvijas Radio pārstāve Liene Pālēna.

Pirmatskaņojums skanēs Latvijas Radio 1 "Radioteātrī" 23.decembrī plkst.22.05., 24.decembrī plkst.17.05. un plkst.22.05., bet noslēguma daļa - 25.decembrī plkst.17.05.

Iestudējuma radošā komanda norāda, ka, ja "Skroderdienas" ir svētki, tad "Advents" - centieni pēc tiem sākt dzīvot, uzcelt īstu, nevis iluzoru dzīvošanu, piemēroties cilvēkiem, ar kuriem vasarā saistījis mirkļa impulss.

Lugā saglabāti visi Rūdolfa Blaumaņa lugas raksturi, un tās darbība noris adventes laikā, kad Silmaču saimniece Antonija nolēmusi uzsākt jaunu un laimīgāku dzīvi. Lai gan lugas žanrs nav zaudējis komisko pusi, tomēr pamatā esot ziemai raksturīgā pasaules apjausmas līnija.

Uzvedumā Dūdara lomā iejutīsies Mārtiņš Vilsons, Antonijas - Anna Putniņa, Elīnas - Laura Siliņa, Alekša - Kaspars Aniņš, Pindacīšas -Inga Misāne, Pindaka - Gatis Gāga, Bebenes - Inese Pudža, bet Tomulīša lomā ir Dace Vītola.

Tikmēr Kārlēna lomā iejutīsies Uldis Siliņš, Rūdi tēlos Igors Šeļegovskis, bet Ieviņu - Sandija Dovgāne. Ebreju trijotne būs Juris Bartkevičs, Niklāvs Kurpnieks un Jana Ļisova.

Iestudējumā pirmo reizi izskanēs komponista Jēkaba Jančevska īpaši rakstīta Ziemassvētku dziesma.

Atgādinājums par nepieciešamību atbalstīt Ukrainu. Rātslaukumā uz laiku izslēdz apgaismojumu
Akcija "Gaisma Ukrainai" ir atgādinājums par nepieciešamību atbalstīt Ukrainu, ceturtdien Rātslaukumā, simboliski izslēdzot apgaismojumu, teica Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).
Minskā tiesā Latvijas pilsoni par Lukašenko apvainošanu
Baltkrievijas tiesā tiek izskatīta lieta pret Latvijas pilsoni, kas apsūdzēts Aleksandra Lukašenko apvainošanā. Oktobrī varas iestādes viņu iekļāvušas personu sarakstā, kas saistītas ar teroristisku darbību. Šādas apsūdzības, kas faktiski ir politiskas...
Izlemts! Pagarināt iepriekš noteiktās invaliditātes grupas termiņu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījums Invaliditātes likumā, kas nosaka tiesības Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijai (VDEĀVK) pagarināt personām iepriekš noteiktās invaliditātes grupas termiņu.

Valdība iepriekš iesniedza...



Komentāri