lv
aBT9wGKbnHJWHmRWgvnFScVhoQIPS1Uw3XKCrEBE
734663

Kā TV ietekmē miega kvalitāti?

Kā TV ietekmē miega kvalitāti?

Neatceros, kad tas sākās, bet sieva nevar aizmigt klusumā, ir pieradusi visu laiku pie trokšņa – televizors var darboties visu nakti. Esmu ar to samierinājies. Taču pēdējā laikā naktīs redzu visādus murgus, bet sievai tie nerādās, tāpēc viņa nepiekrīt naktsmieram bez blakus skaņām. Kā ieslēgts televizors ietekmē miega kvalitāti?
Viktors

Tas var radīt bezmiegu, hroniskas galvassāpes, pazeminātas koncentrēšanās spējas un ietekmēt pašsajūtu dienas laikā. Pavisam noteikti tam ir nelabvēlīga ietekme uz miega kvalitāti. Arī citi mājās esošie tehnoloģiskie brīnumi (mobilie telefoni, pārnēsājamais dators vai planšetdators) ietekmē miegu.

Televizoram nevajadzētu atrasties guļamistabā, jo pilnvērtīgam miegam ir nepieciešams miers, klusums, svaigs gaiss un ērta guļvieta. Tāpēc ir jāpievērš uzmanība, uz kāda matrača jūs guļat, – arī tas būtiski ietekmē miega kvalitāti. Protams, ir cilvēki, kuriem ir ciešs miegs, ir kuriem – trauslāks, tie pamostas pat no vismazākā trokšņa.

Vairāki pētījumi liecina, ka elektronisko ierīču lietošana pirms gulētiešanas nopietni traucē miegam. Lai televizors, dators vai viedtālrunis neietekmētu naktsmieru, no to izmantošanas būtu jāizvairās aptuveni stundu pirms gulētiešanas. Tāpat ir svarīgi iestatīt mazāku ekrāna spilgtumu.

Pirms gulētiešanas ieteiktu labāk palasīt kādu grāmatu.

Ģimenes ārste Guna Poikāne

CSDD no janvāra izsniegs jauna parauga transportlīdzekļa vadītāja dokumentus

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) no 2023.gada 2.janvāra sāks izsniegt jauna parauga transportlīdzekļa vadītāja dokumentus ar modernākiem pretviltošanas elementiem, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Jaunā parauga vadītāja dokumentos ...

Apšaudē Doneckā esot ievainots bijušais Roskosmos vadītājs Rogozins

Bijušais Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins ievainots apšaudē Doneckā, atsaucoties uz viņa asistentu, vēsta Krievijas mediji.

"Doneckas pievārtē tika apšaudīta viesnīca, kurā pēdējās dienās dzīvoja militāro padomnieku gru...

Saaukstēšanās gadījumos aicina konsultēties ar ģimenes ārstu, nevis uzreiz saukt 'ātros'
Lai saglabātu spēju operatīvi reaģēt uz cilvēku dzīvībai kritiskām situācijām, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aicina iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un laikus konsultēties ar ģimenes ārstu pēkšņas saslimšanas gadījumā, kad...


Komentāri