lv
Jrff7s1Vh5ByKQ9kkraRvmFfs9REe1ryIu1ZHhZv
730183

Valdība ārkārtas sēdē spriedīs par nākamā gada budžetu

Valdība ārkārtas sēdē spriedīs par nākamā gada budžetu
Rīga, 22.dec., LETA. Ministru kabinets (MK) šodien ir sasaucis ārkārtas sēdi, kurā tiks izskatīti ar nākamā gada valsts budžetu saistīti jautājumi.

Rīga, 22.dec., LETA. Ministru kabinets (MK) šodien ir sasaucis ārkārtas sēdi, kurā tiks izskatīti ar nākamā gada valsts budžetu saistīti jautājumi.

Slēgtā ārkārtas sēde ir paredzēta ceturtdien, 22.decembrī, plkst.11.

Valdība izskatīs Finanšu ministrijas (FM) informatīvo ziņojumu par aktualizētām makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm.

Ārkārtas valdības sēdē tiks sāktas diskusijas par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem, uzklausot neatkarīgās iestādes.

Tāpat plānots, ka Ministru kabinets izskatīts ministriju un citu centrālo valsts iestāžu iesniegtos prioritāros pasākumus 2023.gadam par 2,3 miljardiem eiro, tajā skaitā neatkarīgās iestādes par 36,8 miljoniem eiro.

Jau ziņots, ka iepriekš finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) sacīja, ka nākamā gada budžetā galvenās prioritātes būs valsts drošība, ekonomiskā transfomācija, enerģētiskā drošība, izglītība, iedzīvotāju un uzņēmumu aizsardzība energokrīzē.

Tāpat Ašeradens atgādināja, ka decembra sākumā FM jau ir aktualizējusi makroekonomiskās prognozes, bet līdz 22.decembrim pēc aktualizētā makroekonomiskā scenārija tiks aprēķināta 2023.gada un turpmāko gadu fiskālā telpa.

Valsts budžeta likumprojektu Saeimā paredzēts iesniegt nākamā gada 9.februārī. Savukārt līdz jaunā budžeta apstiprināšanai darbosies pagaidu jeb tehniskais budžets, kas paredz izpildīt līdzšinējo politiku, nemainot to.

Decembra sākumā FM ir aktualizējusi makroekonomisko rādītāju prognozes 2022.-2025.gadam. Ņemot vērā Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) dinamiku trešajā ceturksnī, kā arī prognozēto ekonomiskās izaugsmes palēnināšanos Latvijas galvenajās ārējās tirdzniecības partnervalstīs, IKP pieauguma prognoze 2022.gadam ir samazināta līdz 1,6%, bet 2023.gadā tiek prognozēts IKP kritums par 0,6%.

Informēs par mājokļa iegādes atbalstu un tā pieejamību Latvijā
Rīga, 22.dec., LETA. Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla "EURES" darba mobilitātes konsultanti šodien plkst.16 pēc Latvijas laika rīkos šī gada pēdējo cikla "Esi informēts, atgriežoties Latvijā" tiešsaistes raidī...
Akciju cenas ASV un Eiropas biržās pieaug
Ņujorka, 22.dec., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropas biržās trešdien pieauga, ko sekmēja ASV uzņēmumu peļņas ziņojumi un pozitīvi dati par patērētāju pārliecību.

Ņujorka, 22.dec., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropas biržās trešdien pieau...

Notiks saruna par sieviešu ar invaliditāti veselības aprūpi
Rīga, 22.dec., LETA. Labklājības ministrija (LM) šodien plkst.13 platformā "Zoom" aicina ikvienu interesentu pievienoties sarunai par sieviešu ar invaliditāti veselības aprūpi, teikts ministrijas paziņojumā sociālajos tīklos.

Rīga, 22.dec., LET...



Komentāri