lv
ukZNbZUpIm0im7av3Bm3ET8gs3WFP6jYNu1ibGN3
726347

Būves ekspluatāciju apturēs, ja 3 reizes nenodrošinās ugunsdrošības pārbaudi

Būves ekspluatāciju apturēs, ja 3 reizes nenodrošinās ugunsdrošības pārbaudi

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā, kas paredz iespēju apturēt būves ekspluatāciju, ja trīs reizes nebūs nodrošināta ugunsdrošības pārbaude, informēja Saeimas Preses dienestā.

Likumprojekts paredz tiesības Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonai, veicot valsts ugunsdrošības uzraudzību, bez iepriekšēja brīdinājuma pieņemt lēmumu par būves, tās daļas vai būvobjekta ekspluatācijas apturēšanu, ja par ugunsdrošību objektā atbildīgā persona trīs reizes nav nodrošinājusi plānotās vai neplānotās ugunsdrošības pārbaudes veikšanu.

Patlaban amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm valsts ugunsdrošības uzraudzības procesā veic plānotās un neplānotās ugunsdrošības pārbaudes. Plānotās ugunsdrošības pārbaudes veic saskaņā ar VUGD apstiprinātu ugunsdrošības pārbaužu plānu, bet neplānotās - pamatojoties uz VUGD rakstveida lēmumu.

Praksē ir gadījumi, kad VUGD nevar iekļūt vai netiek ielaists objektā, lai varētu veikt ugunsdrošības pārbaudes, arī gadījumos, kad par ugunsdrošību objektā atbildīgā persona bijusi par pārbaudi vairākkārt informēta. Ugunsdrošības uzraudzības neveikšana var novest pie traģiskām sekām, likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori.

Karjeru beigusī vācu tenisiste Petkoviča jūnijā aizvadīs vēl vienu paraugspēli

Karjeru beigusī Vācijas tenisiste Andrea Petkoviča jūnijā Bādhomburgā aizvadīs vēl vienu paraugspēli savu līdzjutēju priekšā.

Bādhomburgas turnīra uz zāles segumiem rīkotāji otrdien paziņoja, ka bijusī pasaules ranga labāko desmitnieka spēlētāja un Fran...

Rosina pagarināt laiku Brīvības pieminekļa zemes nodošanai valstij

Saeimā iesniegti likuma grozījumi, kas paredz uz gadu pagarināt jautājuma atrisināšanu par zemes zem Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu nodošanu valstij.

Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu likumā piedāvāts līdz 2023.gada 31.decembrim pagarināt...

Līdz trešdienas vakaram uz autoceļiem reģistrēti 154 negadījumi, vienā gājis bojā cilvēks

Trešdien līdz plkst.21 uz Latvijas slidenajiem ceļiem reģistrēti 154 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem četros ir cietušie, bet vienā - bojāgājušais, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Notikušo ceļu satiksmes negadījumu skaits ir l...



Komentāri