lv
vxsVPdvOEwLhHIHKZvce29D22QxHXWNLtn4IYtF6
723784

Maskavā esot pretrunīgi viedokļi, vai uzsākt ziemas ofensīvu Ukrainā

Maskavā esot pretrunīgi viedokļi, vai uzsākt ziemas ofensīvu Ukrainā

Krievijas vadībā ir pretrunīgi viedokļi par to, vai Ukrainā uzsākt ziemas ofensīvu, otrdien sacīja augsta ASV amatpersona.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins publiski aicinājis valsts militāro vadību piedāvāt viņam "tuvākā un vidējā termiņa" plānus tālākajiem soļiem karā, ko viņš uzsāka pirms desmit mēnešiem.

"Man šķiet, ka mēs redzam konfliktējošas lietas," sacīja ASV amatpersona, izsakoties par jautājuma izvērtēšanu Krievijas valdībā.

"Šobrīd ir daži, kas, man šķiet, vēlas turpināt ofensīvas Ukrainā. Ir citi, kam ir reāli jautājumi par Krievijas spējām to paveikt," sacīja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Kā norādīja amatpersona, ASV "ātri pielāgosies un adaptēsies", ja iebrukuma raksturs mainīsies.

"Tas, ko mēs esam darījuši, ko mēs turpinām darīt, ir - nodrošināt, lai mūsu iespēju maksimālajās robežās ukraiņiem viņu rīcībā ir līdzekļi sevi efektīvi aizsargāt pret Krievijas agresiju."

Ukraiņi no savas puses "neizrāda nekādas pazīmes, ka grasītos palēnināt" teritoriju atkarošanas cīņu laika apstākļu dēļ, sacīja amatpersona.

"Man šķiet, ka krieviem šis faktors ir jāņem vērā", viņš piebilda.

Ukrainas armijas vadība brīdinājusi, ka Maskava gatavojas lielai ziemas ofensīvai, arī uzbrukumam Kijivas ieņemšanai, tiklīdz zeme būs sasalusi.

Levits pasniedzis piecus Cildinājuma rakstus

Godinot nozīmīgās dzīves jubilejās, Valsts prezidents Egils Levits vakar pasniedza Cildinājuma rakstus bijušajam Augstākās Padomes deputātam Kazimiram Šļakotam, Starptautiskā Baltijas baleta festivāla mākslinieciskajai direktorei Litai Beiris, fotovēst...

Talibi aizliedz Afganiztānas sievietēm izglītoties augstskolās

Afganistānas talibu varasiestādes otrdien izsludināja valsts mēroga aizliegumu sievietēm iegūt izglītību augstskolās, stingrā kursa islāmistiem turpinot ierobežot afgāņu sieviešu tiesības uz izglītību un viņu brīvību.

"Jūs visi esat informēti nekavējoti...

Pīrādziņ, nāc ārā! 24 receptes svētkiem īsto un gardāko raušu cepšanai
Šķiet, daudziem pazīstama bērnības smarža ir tikko no krāsns izņemti speķa pīrādziņi, tik zeltaini brūni, spīdīgi un pufīgi, ka siekalas saskrien mutē no skata vien. Un garša, ak, tā kārdinošā garša! Skaidrs ir viens – pīrāgiem Ziemassvētkos uz galda i...


Komentāri