lv
sRRF4P0ZAWJkw5rrimcP2fLS5APCQPSAluiPCgfX
723142

Četros mēnešos Latvija samazinājusi gāzes patēriņu par 43%

Četros mēnešos Latvija samazinājusi gāzes patēriņu par 43%

No šā gada augusta līdz novembrim Latvija samazinājusi dabasgāzes patēriņu par vairāk nekā 43% salīdzinājumā ar vidējo patēriņu šajos četros mēnešos iepriekšējos piecos gados, liecina Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvaldes "Eurostat" otrdien publiskotie dati.

Atbilstoši šiem datiem ES gāzes patēriņš šogad augustā-novembrī salīdzinājumā ar vidējo patēriņu šajos mēnešos 2017.-2021.gadā sarucis par 20,1%.

No ES valstīm šajā laika posmā visvairāk gāzes patēriņš samazinājies Somijā - par 52,7%, tai seko Latvija ar 43,2% un Lietuva ar 41,6%.

Ceturtajā vietā ir Igaunija, kur gāzes patēriņš krities par vairāk nekā 35%.

Situācijā, kad jāmeklē Krievijas piegādēm alternatīvi gāzes avoti, ES dalībvalstis jūlija beigās nolēma no šā gada 1.augusta līdz nākamā gada 31.martam brīvprātīgi samazināt dabasgāzes patēriņu par vismaz 15% salīdzinājumā ar vidējo patēriņu iepriekšējā piecu gadu periodā.

No augusta līdz novembrim gāzes patēriņu par vismaz 15% bija samazinājušas 18 ES valstis, liecina "Eurostat" dati.

Sešas valstis, to vidū Čehija, Īrija, Portugāle un Spānija, patēriņu samazinājušas par mazāk nekā 15%, bet divas valstis patēriņu palielinājušas - Malta (par 7,1%) un Slovākija (par 2,6%).

Kipra ir vienīgā ES valsts, kurā netiek izmantota dabasgāze.

Garantētās atlīdzības izmaksas BIB noguldītājiem tiks uzsāktas 22.decembrī

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir pieņēmusi lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksu kārtību Baltic International Bank SE noguldītājiem, sākot ar šā gada 22. decembri. Tādējādi garantēto atlīdzību izmaksas Baltic International Bank SE noguldī...

Tiesa noraida rakstnieka Kļavja prasību pret VKKF saistībā ar projektu konkursa nolikumu
Administratīvā rajona tiesa Valmierā šodien noraidīja rakstnieka Aivara Kļavja prasību pret Valsts kultūrkapitāla fondu (VKKF) saistībā ar projektu konkursa nolikumu, informēja tiesā.
Konsulam izdodas piedalīties tiesas sēdē, kurā tiesāts par Lukašenko aizskaršanu apsūdzētais Latvijas pilsonis
Latvijas konsulātam izdevies panākt konsula piedalīšanos trešdienas tiesas sēdē, kurā tiek tiesāts Latvijas pilsonis, informēja Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte.


Komentāri