lv
u1O4311r6Ft3w7lFE8n1pmzZrtLTeBFzL14ipWzw
721247

Labdarības akcijā sagādātas 152 dāvanas patvēruma meklētāju bērniem

Labdarības akcijā sagādātas 152 dāvanas patvēruma meklētāju bērniem

Ziemassvētku labdarības akcijā "Dāvana patvēruma meklētāju bērniem" sagādātas dāvanas 152 bērniem, kuri aug patvērumu meklētāju un bēgļu ģimenēs, aģentūru LETA informēja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pārstāve Zane Jēkabsone.

Viņa norādīja, ka akcija tapusi SIF sadarbojoties ar ANO Bēgļu aģentūras pārstāvniecību Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, kustību "Gribu palīdzēt bēgļiem", nodibinājumu "Caritas Latvija", biedrību "Latvijas Sarkanais Krusts" un Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki".

Labdarības akcija "Dāvana patvēruma meklētāju bērniem" norisinājās jau septīto gadu un aicināja palīdzēt bērniem, kas ieradušies no Afganistānas, Baltkrievijas, Sīrijas un citām valstīm, bēgot no kara vai vajāšanas un meklējot drošu patvērumu Latvijā.

Akcijas noslēgumā patvēruma meklētāju bērniem un viņu ģimenes locekļiem ar kinoteātra "Cinamon Akropole Alfa" atbalstu bija iespējams noskatīties piedzīvojumu filmu "Circenīša Ziemassvētki" uz lielā kino ekrāna.

Pēc kino seansa katrs bērns saņēma Latvijas iedzīvotāju sarūpētās dāvanas - rotaļlietas, spēles, puzles, lelles un mašīnas, krāsojamās grāmatas, gleznošanas un citi rakstāmpiederumus, drēbes, segas, saldumu paciņas un citas dāvanas. Pēc dāvanu saņemšanas bija iespēja nofotografēties ar Ziemassvētku vecīti.

BIB akcionāri nepiekrīt FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu

"Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Viņi norāda, ka "Baltic International Bank" pašreiz pi...

Levits par šī gada nozīmīgāko lēmumu atzīst pāreju uz mācībām valsts valodā

Šī gada vēsturiski nozīmīgākais lēmums Latvijā ir pāreja uz mācībām valsts valodā, portāla "Tvnet" raidījumā "Nauda runā" atzina Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš norādīja, ka ar šo lēmumu tiek pārtraukts 30 gadus ilgušais postkoloniālais mantojums p...

Patvēruma meklētāji no Ukrainas atbalsta svētku uguņošanu Ventspilī

Patvēruma meklētāji no Ukrainas atbalsta svētku uguņošanu Ventspilī, aģentūru LETA informēja Ventspils pašvaldībā.

Ventspilī pašlaik uzturas nepilni 600 patvēruma meklētāji no Ukrainas, līdz ar to aktuāls ir kļuvis jautājums par to, kā viņi uztvers gaid...



Komentāri