Lēcas – ātri vārās, nav jāmērcē. Uztura speciālistes receptes pilnvērtīgai maltītei
Rakstu sērijā par pākšaugiem iepazināmies ar pupām un zirņiem. Tagad laiks jaunam varonim, kas paver visplašākās kulinārās iespējas, – lēcām. Pēc izmēra tik maziņas, ka labi iederēsies visur, pēc garšas – maigas un patīkamas. Diemžēl jāatzīst, ka arī šis pākšaugs vēl tikai meklē stabilu vietu Latvijas iedzīvotāju virtuvē. Iespējams, tāpēc, ka brīžiem ir grūti iedomāties, ko no lēcām var pagatavot. Tāpēc piedāvāsim dažas vienkāršas, bet pilnvērtīgas receptes, kas sniegs organismam augu olbaltumvielas, šķiedrvielas, B grupas vitamīnus un ievērojamu dzelzs un folijskābes daudzumu.
Komentāri