lv
slLoE6fcnclzyqDy5S5MOFgymaDZQavErgSuljxh
709702

Pieminekļu aģentūra arī turpmāk apsaimniekos Brīvības pieminekli un Brāļu kapus

Pieminekļu aģentūra arī turpmāk apsaimniekos Brīvības pieminekli un Brāļu kapus

Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas pieminekļu aģentūra" turpinās apsaimniekot Brīvības pieminekli un Rīgas Brāļu kapus līdz nākamā gada 31.martam, šodien lēma valdībā.

Kā norāda Kultūras ministrija (KM), valsts pārvaldes deleģētā uzdevuma izpildes termiņa pagarināšana paredzēta, lai nodrošinātu Brīvības pieminekļa, tā aizsardzības zonas un Rīgas Brāļu kapu, to teritorijas un aizsardzības zonas saglabāšanu, uzturēšanu un atjaunošanu.

Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu padome 27.septembrī sēdē lēma atbalstīt aģentūrai kā apsaimniekotājam deleģētā valsts pārvaldes uzdevuma - Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu apsaimniekošana - izpildes termiņa pagarināšanu līdz 2027.gada 31.decembim.

KM ir sagatavojusi informatīvo ziņojumu, kas paredz valsts budžeta finansējuma piešķiršanu Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu apsaimniekošanai līdz 2023.gada 31.martam 19 959 eiro apmērā, kā arī jautājumu par nepieciešamo finansējumu Brīvības pieminekļa un Rīgas brāļu kapu apsaimniekošanai un Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu saglabāšanas, uzturēšanas, izpētes un atjaunošanas programmas īstenošanai un visam 2023.gadam skatīt likumprojekta "Par valsts budžetu 2023.gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam" sagatavošanas procesā kopā ar visu ministriju un citu valsts pārvaldes iestāžu prioritāro pasākumu pieteikumiem atbilstoši valsts budžeta finansiālajām iespējām.

Iekšlietu ministrs: Jāpārvērš arhaiskie policijas iecirkņi par modernām telpām

Beidzot ir jāpārvērš arhaiskie policijas iecrikņi par modernām telpām, intervijā "Latvijas Televīzijas" (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" teica iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

"Beidzot mums ir jāpārvērš arhaiskie policijas iecrikņi par modernām...

Notikusi 2 kravas auto sadursme uz Vidzemes šosejas; bloķēta satiksme

Pirmdienas vakarā notikuša ceļu satiksmes negadījuma dēļ ir bloķēta Vidzemes šoseja Smiltenes novada Virešu pagastā, informē Valsts policija.

Policijā informēja, ka šajā vietā ir notikusi divu kravas automašīnu sadursme, taču cietušo tajā nav.

Kā liecin...

Skandāls! Sprindžuks valdības sēdē rosina apsvērt bezbērnu nodokļa ieviešanu

Veidojot Latvijas ģimeņu politiku, varētu apsvērt tā dēvētā bezbērnu nodokļa ieviešanu, otrdien notikušajā pirmajā valdības darba sēdē pauda jaunais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, bijušais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris ...



Komentāri