lv
m2LxzJxoUlC5kjGikio7t6tzgBtGW5S79vzaQOrg
708422

AS aizsardzības ministra biedru virzīšot pēc paveicamo darbu noteikšanas

AS aizsardzības ministra biedru virzīšot pēc paveicamo darbu noteikšanas

"Apvienotais saraksts" (AS) aizsardzības ministra biedru virzīs pēc tam, kad būs noteikti ministra biedra paveicamie darbi civilās aizsardzības sistēmas pilnveidošanai, sacīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Politiķis uzsvēra, ka Krievijas veiktais karš pret Ukrainu ir parādījis civilās aizsardzības nozīmīgo lomu visaptverošās valsts aizsardzības sistēmā. Jāsalāgo iekšējās un ārējā drošības jomas, tāpēc ministra biedrs palīdzēs nodrošināt Aizsardzības ministrijas (AM) un Iekšlietu ministrijas (IeM) horizontālo jeb kopīgo sadarbību šajos jautājumos, skaidroja Tavars.

Ukraina ir parādījusi, ka civilās aizsardzības joma ir saistīta ne tikai ar, piemēram, gatavību plūdiem, bet arī ar valsts militārām spējām, lai visi iedzīvotāji zinātu, kas jādara valsts apdraudējuma gadījumā, skaidroja AS frakcijas vadītājs, uzsverot, ka svarīga ir arī pašvaldību iesaiste civilajā aizsardzībā.

Pēc vienošanās par darāmajiem darbiem, AS arī spriedīs, kurš būtu piemērotākais speciālists šim amatam. Vēl nav noteikts grafiks, kādā šis process notiks, piebilda politiķis.

Tavars skaidroja, ka AS vēlas mainīt vēsturisko pieeju, ka ministrijas nereti dzīvoja katra savu dzīvi ar pieeju "nejaucaties mūsu un mēs nejauksimies jūsu jomā". Taču, lai pilnveidotu civilās aizsardzības sistēmu, nepieciešama AM un IeM sadarbība, skaidroja politiķis.

Sākotnēji par ministra biedra pienākumiem tiks spriests AS iekšienē, pēc tam sarunas gaidāmas gan ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), kuram ir biedru iecelšanas amatā tiesības, gan ar Nacionālo apvienību, kura atbild par AM.

Vaicāts sīkāk par ministru biedriem, Tavars norādīja, ka paredzēts palikt pie iepriekš minētās pieejas, ka koalīcijas partneriem ir iespēja izvirzīt vienu ministra biedru.

Kā ziņots, pārējie koalīcijas partneri, "Jaunās vienotības" un Nacionālās apvienības pārstāvji iepriekš norādījuši, ka pašlaik neplāno virzīt kādu savu ministra biedru.

Hārvijs Vainstīns Losandželosā atzīts par vainīgu seksuālā uzbrukumā

Bijušais Holivudas kino producents Hārvijs Vainstīns pirmdien Losandželosā tika atzīts par vainīgu seksuālā uzbrukumā kādai sievietei pirms 10 gadiem.

Zvērināto tiesa Losandželosā pēc divu nedēļu apspriešanās atzina Vainstīnu par vainīgu vienā apsūdzībā...

Kāzām jāgatavojas rūpīgi: cik maksā svinības un kur var ekonomēt
Kārtējā ekonomiskā krīze ir pārņēmusi praktiski visas dzīves sfēras. Arī kāzu industrija reaģējusi ar cenu kāpumu – tās augušas vidēji par pusotru reizi. Kāzu aģentūras īpašniece un direktore Jana Mille dalās prognozēs par nākamā gada kāzu sezonu un sn...
Receptes no grāmatas: olu ēdieni Ziemassvētku galdam no 18. gadsimta un ne tikai
Jau kopš 18. gadsimta pavārgrāmatu autori ir iekļāvuši savos darbos sadaļas ar olu ēdienu receptēm, jo bez tām neiztiek nedz ikdienas, nedz svētku galds. Daudzas no šīm receptēm mūsdienās reti izmanto, taču šie ēdieni var būt lielisks papildinājums Zie...


Komentāri