lv
EAxVyaAF4DQFlFPCERTvcC0CYGzWGOGDQwBkEQ2Z
702023

Latvijas Televīzijas apgrozījums deviņos mēnešos pieauga par 9,2%

Latvijas Televīzijas apgrozījums deviņos mēnešos pieauga par 9,2%

"Latvijas Televīzija" (LTV) šī gada deviņos mēnešos strādāja ar 21,357 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt LTV peļņa bija 1,008 miljoni eiro, kas ir kritums par 39,7%, liecina kompānijas finanšu pārskats.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka LTV darbības rezultāts vērtējams pozitīvi.

Šī gada trešajā ceturksnī LTV savā pamata darbībā fokusējās uz 14. Saeimas priekšvēlēšanu debašu un ar vēlēšanu organizēšanu saistīta satura izveidi. Tāpat būtiska loma tika atvēlēta Ukrainā notiekošās karadarbības atspoguļošanai.

Kā norāda vadība, LTV darbības rezultāta uzlabošanos lielākoties sekmēja pozitīvais lēmums par papildu finansējuma piešķīrumu Ukrainas kara notikumu atspoguļošanas nodrošināšanai, tādējādi būtiski uzlabojot bruto peļņu veidojošos rezultatīvos rādītājus.

Vienlaikus ziņojumā pausts, ka būtiski turpina pieaugt LTV ēkas apsaimniekošanas, tostarp komunālo pakalpojumu, izmaksas, kuru dinamikas rādītāji pret atbilstošo deviņu mēnešu kopsummu gadu iepriekš sasniedz 55% pieaugumu. Taupības nolūkos LTV aktīvi optimizē energoresursu, jo īpaši elektroenerģijas patēriņu, kā rezultātā 2022.gada septembrī ir panākts 17% elektroenerģijas patēriņa samazinājums.

2021.gada deviņos mēnešos LTV strādāja ar 19,557 miljonu apgrozījumu un 1,671 miljona eiro peļņu. Savukārt 2021.gadā kopumā LTV apgrozījums bija 25,461 miljons eiro, kas ir par 33,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa sasniedza 326 100 eiro pretstatā zaudējumiem 2020.gadā.

LTV ir valsts kapitālsabiedrība, kas veic likumā noteikto sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa funkciju. Tas tiek veikts sabiedriskā pasūtījuma ietvaros, veidojot sabiedrības interesēs un tās vajadzībām plašu un daudzveidīgu programmu klāstu divos televīzijas kanālos "LTV1" un "LTV7", interneta portālā "www.lsm.lv", kā arī LTV pārvaldītajos sociālo tīklu kontos.

Zelta bumbas ieguvējs Benzemā paziņo, ka beidz karjeru Francijas izlasē

"Ballon D'Or" 2022.gada ieguvējs francūzis Karims Benzemā pirmdien paziņoja, ka beidz savu karjeru Francijas izlasē.

Viņš to izdarīja dienu pēc tam, kad Francija Pasaules kausa finālā pēcspēles sitienos zaudēja Argentīnai.

"Es pieliku pūles un par spīt...

Eiroparlaments uzaicina Masku liecināt, bet piespiest nevar

Eiropas Parlamenta prezidente Roberta Metsola ir uzaicinājusi uzņēmēju Īlonu Masku sniegt liecības, pirmdien paziņoja viņas preses sekretārs.

Metsola ir nosūtījusi Maskam vēstuli ar uzaicinājumu stāties Eiroparlamenta priekšā, lai liecinātu.

Eiroparlame...

Kurucs kļūst par Bērziņa komandas biedru Banki vadītajā Strasbūras vienībā

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs kļuvis par Kaspara Bērziņa komandas biedru Francijas klubā "Strasbourg", kuru vada Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Vēl sestdien Kurucs devās laukumā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē Sevilj...



Komentāri