lv
ArbxWCWHwYNcK2iZsdJtfxEmsOItDaaYvbgJgzx5
689863

Pieaugs gan minimālā alga, gan vēcaku pabalsts

Pieaugs gan minimālā alga, gan vēcaku pabalsts

Labklājības ministrija informē

No 2023.gada 1.janvāra minimālās mēneša darba algas apmērs normālā darba laika ietvaros pieaugs un būs 620 eiro. Darba likumā norādīts, ka valdībai Ministru kabineta noteikumos jānosaka minimālā mēneša darba alga no 2023. gada – 620 eiro, no 2024. gada – 700 eiro.

No 2023.gada 1.janvāra palielinās vecāku pabalsta apmēru strādājošiem vecāku pabalsta saņēmējiem. Vecāku pabalsts līdzšinējo 30 procentu vietā tiks palielināts līdz 50 procentiem no piešķirtā pabalsta apmēra, ja atsāk nodarbinātību laikā, kad vēl ir tiesības saņemt vecāku pabalstu. Izmaiņas attieksies uz tiem vecākiem, kuri ir nodarbināti un neatrodas bērna kopšanas atvaļinājumā vai gūst ienākumus kā pašnodarbinātie.

Turpmāk vecāku pabalsta izmaksas periods būs pagarināts par vienu mēnesi, un no šī perioda katram vecākam būs individuālas tiesības būt apmaksātā bērna kopšanas atvaļinājumā 2 mēnešus, kurus nevarēs nodot otram vecākam. Vecāku pabalsta nenododamā daļa būs apmaksāta, to varēs izmantot elastīgi pa daļām līdz bērna 8 gadu vecumam, un abi vecāki to varēs izmantot arī vienlaicīgi. Minētie nosacījumi attieksies uz tiem vecākiem, kuriem bērns piedzims, sākot no 2023.gada 1.janvāra.

Tiesības uz valsts vecuma pensiju 2023.gadā būs personām, kuras sasniegušas 64 gadu un 6 mēnešu vecumu, ja apdrošināšanas stāžs nav mazāks par 15 gadiem.

Ukraina paziņo jaunākos datus par Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 98 800 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 520 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 2988 tankus, 5...

Apvienotie reaģēšanas spēki varētu pirmie palīdzētu drošības apdraudējumā

Apvienotie reaģēšanas spēki varētu būt pirmie, kas ierastos un sniegtu palīdzību drošības apdraudējuma gadījumā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Viņš skaidroja, ka ...

Cepumi – Ziemassvētku eglītes rotājumi
Dāvana būs ātrāk gatava, ja izmantosi jau veikalā iegādātus cepumus. Ēdamos eglītes "rotājumus" nav obligāti jākarina eglītē – tos vari, piemēram, iesaiņot līdzi ciemiņiem, kad viņi pošas mājās.


Komentāri