lv
s8ek81SLu0ODafgZwzZOhH2fnzDjnaYwMdG5EDWm
657463

Traģēdija Tabores pagastā. Dzīvojamās mājas ugunsgrēkā bojā gājis cilvēks

Traģēdija Tabores pagastā. Dzīvojamās mājas ugunsgrēkā bojā gājis cilvēks

Augšdaugavas novada Tabores pagastā ugunsgrēkā bojā gājis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Izsaukums saņemts šonakt plkst.4.16. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu pilnā jeb 90 kvadrātmetru platībā, kā arī tai iebrucis jumts. Plkst.5.43 ugunsgrēks tika ierobežots, un patlaban turpinās dzēšanas darbi.

Jau ziņots, ka cilvēks gāja bojā arī ugunsgrēkā piecstāvu mājas dzīvoklī Purvciemā, Rīgā, piektdienas vakarā. Izsaukums uz daudzdzīvokļu māju tika saņemts plkst.16.35. Otrā stāva dzīvoklis dega desmit kvadrātmetru platībā un bija izveidojies liels piedūmojums.

Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa iznesa cilvēku, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Tomēr viņa dzīvību glābt neizdevās.

Aizvadītajā diennaktī izcēlies ugunsgrēks arī Jūrmalā, Dzirnavu ielā, divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmajā stāvā. VUGD izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.21.56. Pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kuru izglāba ugunsdzēsēji, savukārt trīs cilvēki evakuējās no ēkas saviem spēkiem. Plkst.23.37 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt plkst.1.21 tika saņemts izsaukums uz Silciema ielu, Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājās trešā stāva dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks, dega sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanās no degošā dzīvokļa evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Vēl piecus cilvēkus evakuēja glābēji. Plkst.2.16 VUGD darbu notikuma vietā pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 16.decembra plkst.6.30 līdz 17.decembra plkst.6.30, VUGD saņēma kopumā 33 izsaukumus - desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

ASV Nacionālais arhīvs publiskojis tūkstošiem dokumentu par Kenedija slepkavību
ASV Nacionālais arhīvs šonedēļ publiskoja tūkstošiem iepriekš klasificētu dokumentu, kas savākti valdības pārskatā par prezidenta Džona Kenedija (JFK) slepkavību 1963.gadā, raksta CNN.
Aizvadītajā diennaktī krievi uz Ukrainu palaiduši 98 raķetes
Aizvadītajā diennaktī Krievijas karaspēks Ukrainu apšaudījuši ar 98 raķetēm un veicis vairāk nekā 65 apšaudes zenītraķešu palaišanas sistēmām, kā arī apšaudīja Ukrainu ar citiem bruņojuma veidiem, sestdien informēja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābā.
Aicina necirst egli Rīgas un Pierīgas mežos un necensties «sarunāt» to iegūt pretlikumīgi
"Rīgas meži" kopā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) aicina iedzīvotājus necirst egli Rīgas un Pierīgas mežos, kā arī necensties “sarunāt” ar mežsargu iegūt egli pretlikumīgi.


Komentāri