lv
k35KNIA3h9gRQrspeHKlln40lmij6UddfpOLIbHK
645363

Ziemas saulgriežos Siguldā notiks Bluķa vakars

Ziemas saulgriežos Siguldā notiks Bluķa vakars

Siguldas folkloras kopa "Senleja" otrdien, 20.decembrī, plkst.18 aicina ikvienu piedalīties Bluķa vakarā Siguldā, lai kopīgi svinētu Ziemas saulgriežu svētkus senajās tradīcijās, informēja folkloras kopas vadītāja Anda Skuja.

Iedzīvotāji aicināti pulcēties pie kultūras centra "Siguldas devons", lai kopīgi dotos maskotā gājienā uz Stacijas laukumu, velkot bluķi, simboliski vairojot veiksmi un auglību nākošajam gadam.

Vakara gaitā varēs teikt laba vēlējumus, zīlēt nākotni, vērot uguns silto gaismu, vienoties dziesmās un iet Ziemassvētku rotaļās. Ikviens, aicināts nākt gājienā ķekatu maskās, līdzi ņemot skanīgus sitamos instrumentus vai troksni radošus priekšmetus, ar ko skandināt gājiena laikā.

Sestdien Latvijā gaidāma slikta gaisa kvalitāte un sals

Sestdien Latvijā saglabāsies sals, vietām gaidāma migla un sarma, daudzviet būs augsts gaisa piesārņojums, prognozē sinoptiķi.

Vietām arī nedaudz uzsnigs, un dienas gaitā daudzviet valstī uzspīdēs saule. Gaidāms lēns vējš un bezvējš.

Zemās gaisa tempera...

Konkurss: 'Delfi' lasītāji atrāda savus krāšņos adventes vainagus un dekorācijas
Lai ziemas gaidītāko svētku gaidīšana būtu gaišāka un siltums sirdī lielāks, rotāta tiek ne tikai eglīte, bet visa māja. Turklāt nereti vairāki dekori tiek darināti pašu rokām. Kā ik gadu, "Delfi" aicināja savus lasītājus dalīties skaistajā un parādīt,...
S04E185: Jānis Geste
Mēdz uzskatīt, ka vispubliskākā žurnālistikas forma ir televīzijas diktors. Dzīvojot pasaulē, kurā visu laiku kaut kas notiek un mainās, mums ir plaša informācijas pieeja - ziņas televīzijā, radio un internetā. Kā top ziņu raidījumi un kāda ir ziņu dik...


Komentāri