lv
EQBzpZWLQnHawq5cJZ8D2HeMoKpXIRM38dbJmyEy
644763

Ūdeņraža gāzes vietā? Parakstīts unikāls līgums!

Ūdeņraža gāzes vietā? Parakstīts unikāls līgums!

Tuvākajos gados ūdeņradis varētu kļūt par vienu no galvenajiem enerģijas avotiem ES.

Eiropas gāzes pārvades sistēmas operatori - "Gasgrid Finland" (Somija), "Elering" (Igaunija), AS "Conexus Baltic Grid" (Latvija), "Amber Grid"(Lietuva), "Gaz System Poland" (Polija) un "Ontras" (Vācija) - ir parakstījuši sadarbības līgumu attīstīt ūdeņraža infrastruktūru no Somijas caur Igauniju, Latviju, Lietuvu, Poliju un Vāciju, lai izpildītu RePowerEU 2030 plānus. Sistēmas operatori ir uzsākuši Ziemeļvalstu - Baltijas valstu ūdeņraža koridora projektu, kas stiprinās reģiona enerģētisko drošību, mazinās atkarību no importētās fosilās enerģijas, kā arī paātrinās dekarbonizācijas ceļu dažādās enerģētikas nozarēs. Projekts sniegs ieguldījumu arī ES siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanā, aizstājot šī brīža fosilo energoresursu ražošanu un izmantošanu nozarē, tāpat arī transporta jomā, elektrības, kā arī apkures pakalpojumu nodrošināšanā, pārejot uz atjaunojamo enerģiju - zaļo ūdeņradi.


«Šādu apjomīgu pārrobežu infrastruktūras projektu attīstīšana ir pietiekami sarežģīta un to ieviešana ir ilgtermiņa process, līdz ar to visu pušu kopīgs redzējums un izveidotā darba komanda ir svarīgs solis projekta veiksmīgai ieviešanai. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ūdeņraža koridora izveide ir perspektīvs nākotnes projekts un tāpēc esam gandarīti, ka varam uzsākt priekšdarbus šāda apjomīga projekta ieviešanā» - teica AS "Conexus Baltic Grid" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Desmit labākās pilsētas pasaulē 2022. gadā
Tūrisma nozares žurnāls "Condé Nast Traveller" savā mājaslapā publicējis lasītāju iecienītāko viesnīcu, lidsabiedrību, spa, pilsētu, lidostu un citu ar tūrisma nozari saistītu objektu topu, atlasot labākos no labākajiem pēc lasītāju vērtējuma. Piedāvāj...
Intervija ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču
Latvijas Republikas ārlietu ministra amatā strādājot jau 11 gadus, Edgars Rinkēvičs ("Jaunā Vienotība") ir Latvijas neatkarības vēsturē šajā amatā visilgāk strādājušais politiķis, un savu amatu viņš saglabājis arī šonedēļ apstiprinātajā ministru prezid...
Lietuva paraksta 495 miljonu dolāru līgumu ar ASV par HIMARS iegādi
Lietuva parakstījusi 495 miljonu dolāru (466 miljoni eiro) līgumu ar ASV valdību par augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmu HIMARS palaišanas iekārtu iepirkumu, piektdien paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrija.


Komentāri