lv
4rLjmZvWMti5MmI04aY8VWQt0OgJooVLtef8oW57
643494

Rīgas pašvaldība mudina namu īpašniekus attīrīt ēku jumtus no sniega

Rīgas pašvaldība mudina namu īpašniekus attīrīt ēku jumtus no sniega

Ņemot vērā, ka tuvāko nedēļu laikā tiek prognozēti mainīgi laikapstākļi, Rīgas pašvaldība mudina māju īpašnieku attīrīt ēku jumtus no sniega, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Nu jumtiem krītošs sniegs apdraud gājējus, var bojāt automašīnas un pilsētvides objektus. Tāpat sniegs var bojāt jumta konstrukcijas, un, sniegam kūstot, iekštelpās var nonākt mitrums.

Veicot jumtu tīrīšanu, ir atļauts īslaicīgi norobežot teritoriju, kur varētu nokrist sniegs un ledus. Ilgstoši bloķēt gājēju ietvi, nenodrošinot gājējiem iespēju droši apiet norobežoto teritoriju, nav atļauts.

Vienīgais veids, kā garantēt gājēju drošību, ir veikt jumta tīrīšanu un pēc tās savākt no jumta notīrīto ledu un sniegu.

Iedzīvotāji aicināti nekavējoties ziņot par ietvēm, kas ilgstoši bloķētas no jumta krītoša sniega vai ledus radītas bīstamības dēļ. Ziņot var Rīgas pašvaldības policijai, aizpildot e-pieteikumu mājaslapā "riga.lv" kā arī zvanot Apkaimju iedzīvotāju centram.

Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsargjoslas zonā, kur ietves šogad kopj pašvaldība, namu īpašniekiem tāpat kā iepriekš pēc jumtu tīrīšanas ir jāsatīra sniegs un ledus no ietvēm. Ja teritorija pēc sniega tīrīšanas no jumta netiks sakopta, Rīgas pašvaldības policija mudinās ēkas īpašnieku veikt ietves uzkopšanu dažu stundu laikā.

Ja tas netiks izdarīts, ietves uzkopšanas darbus piespiedu izpildes ceļā veiks pašvaldība, bet nama īpašniekam būs jāsedz veikto darbu izmaksas.

Jebkurš uz ietves novietots šķērslis, tostarp lentes, barjeras un citi norobežojumi, apgrūtina ietvju kopšanu, kas tiek veikta mehanizēti. Ietvju uzturētāji jau šobrīd ziņo pašvaldības policijai par vietām, kur ietvju tīrīšana nav iespējama namu apsaimniekotāju izvietoto norobežojumu dēļ.

Par nenotīrītu jumtu var saņemt arī naudas sodu. Maksimālais sods fiziskām personām ir 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Šoziem traumas no jumta krītoša sniega dēļ guvuši divi cilvēki. Policijā uzsākti 74 pārkāpuma procesi par nenotīrītiem jumtiem. Aizvadītajā ziemā traumas nenotīrītu jumtu dēļ

ES šogad ievērojami pieaugusi nelegālā imigrācija

Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu nelegāli šķērsojošo migrantu skaits 2022.gadā bijis ievērojami lielāks nekā pērn, paziņojusi bloka robežapsardzības aģentūra "Frontex".

2022.gada pirmajos 11 mēnešos ES ārējo robežo nelegāli šķērsoja 308 000 cilvēku,...

Zivju bojāejas iemesli Rāznas ezerā joprojām tiek meklēti

Zivju bojāejas iemesli Rāznas ezerā joprojām tiek meklēti, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālas administrācijas dabas izglītības speciāliste Diāna Selecka.

Lai noskaidrotu iemeslus, kāpēc septembra sākumā Rāznas ezerā bojā gā...

Lietuva paraksta 495 miljonu dolāru līgumu ar ASV par HIMARS iegādi

Lietuva parakstījusi 495 miljonu dolāru (466 miljoni eiro) līgumu ar ASV valdību par augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmu HIMARS palaišanas iekārtu iepirkumu, piektdien paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrija.

"Tagad mēs sākam runāt par sada...



Komentāri