lv
TsQd6iCaRBfLpTD7EYVMhuF0YcommqMESGyTdSVe
642852

Latvijas Banka paaugstinājusi inflācijas prognozi šim gadam līdz 17,3%

Latvijas Banka paaugstinājusi inflācijas prognozi šim gadam līdz 17,3%

Latvijas Banka paaugstinājusi gada vidējās inflācijas prognozi 2022.gadam no 16,9% līdz 17,3%, pavēstīja Latvijas Bankā.

Vienlaikus nākamajam gadam inflācijas prognoze ir palielināta no septembrī lēstajiem 9,2% līdz 10,9%.

Savukārt gada vidējās inflācijas prognoze 2024.gadam ir paaugstināta no 3,4% līdz 4,4%, bet gada vidējā inflācija 2025.gadā prognozēta 3% līmenī.

"Inflācija saglabājas augsta," atzīmēja centrālajā bankā, skaidrojot, ka Latvijas Bankas prognozēs ir palielināti pieņēmumi par globālo pārtikas cenu pieaugumu un iekšzemes algu kāpumu.

Vienlaikus Latvijas Bankā uzsver, ka makroekonomiskās prognozes ir izstrādātas joprojām augstas nenoteiktības apstākļos, ko rada Krievijas sāktā kara neprognozējamā virzība un ar to saistītā globālo cenu attīstība, it īpaši energoresursu cenu jomā.

Šokolādes eglīte šokolādes dzērienam
Šokolādes eglītes uz svētku galda izskatīsies kā grezns dekors, turklāt to labprāt vēlēsies nobaudīt ne vien mazi, bet arī lieli svinētāji. Tāpat eglītes noderēs, dodaties ziemas piknikā. Paņem līdzi termosā uzkarsētu pienu un uzdāvini katram piknikotā...
Londonas botāniskajā dārzā vērienīgs gaismas šovs
Neskatoties uz grūtībām, Lielbritānijas iedzīvotāji nav aizmirsuši arī par gaidāmajiem svētkiem, un daudzas pilsētas tērpjas svētku rotā. Īpaši vērienīgs gaismas šovs sarīkots Kjū karaliskajā botāniskajā dārzā Londonā.
Olimpietis Bobrovs sasniedz 25. vietu pasaules čempionātā peldēšanā brasa distancē
Olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvējušais peldētājs Daniils Bobrovs piektdien Austrālijā ieguva 25. vietu 200 metru brasa distancē pasaules čempionātā 25 metru baseinā, liecina rīkotāju informācija.


Komentāri